Retro 318

Ira


Bu sezonun Arsenal iç saha formasında çok şık bir ayrıntı var. Ense kısmında. Takımın ana renkleri ve klasik dış saha renklerini aynı şerit üstüne, çaprazlama koymuşlar: Beyaz, kırmızı, lacivert, sarı ve altın. Bunların dördü zaten bu sezonun formalarında var, sadece altın yok. Ben böyle detaylara bayılıyorum.

Kıyas her zaman yanlış, fakat söylemek gerek; bu bizde çok zor görülecek bir şey. Galatasaray, beyazı bile hala tam olarak benimsemiş değil. Beyaz formanın giyilmediği sezonlar bile oluyor, görüyoruz. Ki beyazın bizim üçüncü falan değil, bir nevi "iki buçuğuncu" rengimiz olduğunu (parçalı altına beyaz şort) düşününce, daha da saçma hale geliyor.

Yaptıklarını düşünelim, aynısını ya da benzerini: Sarı, kırmızı, beyaz, siyah. Beşinci füme olur sanırım. Aslında fümenin siyaha yakınlığını düşününce mor daha doğru olur belki, ama moru da yalnızca iki kere kullandık. Ki benzer durum Arsenal'de de var, sarı ve altın.


El-Kol 16


Muhtemelen bu son dönem saçmalıkları gibi değil, anlamlı bir şeyler var bilmesek de, fakat seriye koymaya engel değil tabii.