Yönetici

Şu Türk futbol takımı yöneticilerindeki sınırsız özgüvene hastayım. Bunu tüm ülkeye de vurabiliriz ya, neyse. Cümlelere bak. Dayı her türlü yaparız diyor, yok böyle bir ufuk. Sallamakta sınır yok.

"Taraftarımız Quaresma’yı çok istiyor. Bizler de onu transfer etmek istiyoruz ama gerçekleşmezse ondan daha iyisini alırız. Bu öyle bir transfer olacak ki tüm dünya Beşiktaş’ın bu bomba transferini konuşacak. Başkanımız, Real Madrid’in Ronaldo transferini bile gölgede bırakacak bir ismi kadromuza katacak"

Eski Açık


Ratliff- Spurs- Çift- Yüzük

RJeff, DeJuan Blair, McDyess ve şimdi de Theo Ratliff. Spurs franchise'ı çift haneli bir yılda yüzüğü almak için hamleleri sıralıyor.
Maçtan geldi Hüseyin, yarın ya da öbür gün Galatasaray tribünlerine sallayacak! Bekleyin efendim.

Küüt Küt

Duyan duymuştur. Bilmeyen de şimdi öğrenir. İşte o Lebron'un bütün kayıtlarını sildirdiği kafasına yediği smaç. Buyrun efem.

Fenerbahçe-Yeni

Beşiktaş'ın ortalama denecek formalarının ardından Fb bombaları patlattı. Gerçekten çok iyi formalar. Artı, olması gereken düzene uygun formalar. Esas önemli olan da bu zaten ya.
Bir kere sayı makul. Geçen seneki gibi mesela fosforlu sarı ve sarı-beyaz'ın olduğu gibi atıl kalmayacak formalar. Düzgün kullanılırsa tabii. 3 forma yapılmış, şimdilik sayı bu tabii. Sonradan çıkar mı bilinmez ama umarım çıkmaz da bu süper üçlü bozulmaz.
Fenerbahçe'nin 3 sezondur el attığı sarı-beyaz forma işi güzel-tarihsel kökeni olması daha da hoş yapıyor işi. Ama bu sebepten de geleneksel Fb beyaz forması yalan oluyor. Yani bir nevi sarı-beyaz, beyazın yerini alıyor. Ki zaten ikisinin aynı anda kreasyonda olması saçma. Bakınız geçen sezon. Mecburen biri olacak.
Fotolar eşliğinde yorumlayalım efem formaları:
Geçen senekine göre artıları olan bir tercih. Öncelikle öndeki reklamın kullanımı. Arkasının düz olmaması, desenin bozulması çok güzel. Bu mesele Gs formalarında da tartışma konusu olmuştu ki, üstünde durulmalı. İki;Fb de Milan gibi kolda çubuk olmayan çubuklu giyiyor kaç senedir. Yine böyle. Sadece gövdede. Bu sanırım gelenekselleşecek. Ki güzel olur. Üç;kolların yan ve arkasında bulunan parça, 04-05 Nike tasarımını andırıyor ve güzel olmuş oraya. Şunun gibi yani.

Olumsuz noktalara gelelim şimdi de:Bir;yaka yok. Yaka bu tip çubuklu formalara çok gidiyor. Bu kez kullanmamışlar. Kötü durmuyor ama, kullanılsa daha şık olabilirdi. İki;Yaşı çok ufak olmayanlar hatırlar, 90'larda v yakalı Fb formalarındaki orta çubuk hep lacivert olurdu ve bu, karakteristik bir hava katardı, yani üstünde logo olmasa bile anlardınız siz Fb forması olduğunu, ki çok önemlidir böyle şeyler. Son yıllarda bu pek uygulanmıyor. Faha doğrusu pek kimse hatırlamıyor sanırım. Çünkü böyle bir ayrıntı konulsa formaya, sevilmeme ihtimali yok, çünkü herkesin kafasında yer etmiştir o görüntü.

Kuruluş forma. Niye kuruluş, bilmeyene ufakça anlatalım:Fenerbahçe'nin ilk forması sarı-beyaz renklerden oluşmaktaydı. Fenerbahçe de, son 3 sezondur bu renkte forma çıkartarak, bir nevi tarihine saygı duruşunda bulunuyor. Çok da güzel oluyor. Beyaz formayı engellemesi dışında sorun yok.
07-08'deki sarı-beyazdan sonra geçen seneki sarı-beyaz biraz güme gitmişti. Sebepleri sanırım, 1. Enine çizgilere sahip olması;2. beyaz formanın da kreasyonda bulunmasıydı. Bu sezon yine dikine çubuklar var. Ve de çok şık bir forma var ortada. Çünkü:1. Yaka var. 2. Omuzlardaki 3 çizgi ve yaka lacivert renk, bu da renk boğukluğunu önleyecek. Şunu görürseniz, ne demek istediğimi anlarsınız. Reklam, omuzlardaki çizgiler ve yaka, renk bütünlüğünü sağlıyor. Bu konuda neyi kastettiğimi anlamak için, 07-08'deki formanın bu hali ile, sonradan çıkan ve sanırım Avrupa'da giyilen omuzdaki çizgileri lacivert olan versiyonu karşılaştırmanızı öneririm. Buyrun.
Çubuklu ile aynı tasarım ama, bu sorun olmaz. 07-08'de de öyleydi.

Arma forma. Netteki tepkilere bakacak olursak, en çok beğenilen bu şimdilik. Valla bu beğenilmesin de ne beğenilsin. En başta şu var, bu forma, şu benim hep burada yazdığım, 2 veya 3. formanın esas renklerden farklı renklere sahip olması gerektiği kuralına uyuyor. 2. forma kuruluş, 3. ise arma ve bu forma antrasit renklere sahip. Üstüne ise ince ince fosforlu sarı. Away formada sık kullanılan bir teknik bu. Koyu rengin üstüne çok parlak renk kullanıp, dikkat çeker hale getirmek. Şu formada da görebileceğiniz gibi.
Gördüğünüz gibi, arka planda arma deseni var. Ve çapraz bir şekilde yerleştirilmiş. Umarız olabildiğince çok giyerler de, gözümüz gönlümüz açılır. Çoka gerek yok aslında, doğru giysinler yeter.

Şu olumsuzluk var, 3 forma da aynı tasarıma sahip. Sadece renkler farklı. Adidas bunu ülkemizdeki takımlara sık yapıyor. Belki renkler sebebiyle bu belli olmayacak ama, yine de çok doğru bir tutum olduğunu söyleyemeyiz.

Dikkat çeken bir nokta da, koldaki Türk Telekom reklamlarının, giyilen formaya göre renk değiştirmesi. Sabit değil yani. Zamanında Avea için yapılan gibi. Veya Telsim.

Gelelim esas önemli noktaya. Bu 3 formayla Fenerbahçe ve Adidas, doğru bir forma stratejisi kurmuşlar. Bir home, yanına doğru renklerle bir away, ve de 3. ve alakasız bir renkte bir away daha. Gereksiz forma yok. Beyazın olmaması eksik gibi görünebilir ama, zaten sarı-beyaz, tam da o boşluğu doldurmak için var. Velhasılı, bu sezon Fb güzel ve doğru formalar giyecek. Darısı Galatasaray'a.

7. Grange Harekatı


Kapağa gel hacı. Bilgi için şuradan.

Zarar-Ziyan


Al sana iki tane gereksiz adam. Dün bir arkadaş laf arasında adını geçirdi Darius'un, "gelmiş geçmiş en potansiyelli liseli" diye. Hakikaten öyleydi de, şimdiki hali de maşallah.
Diğeri desen, ağustos olmadan 3 kez takas oldu, dördüncüsü yolda. Bu kadar takas olan bir adam, bir değil 3 kere daha olur rahat. Wolves ne yapacak bunu tabii, o da yollayacak. Bok var gittin zamanında o Suns'tan. Hadi JJ gitti bir takımı adam etti, sen de anca NY'de takılmaca yaptın. Nba'deki oyuncuların yarısı dayaklık, vallahi billahi.
Bak bir de utanmadan Jordan headband takmış pezevenk...

Hisse

Sen git Charlize'e anca o boktan tasarımlı formanı ver. Ulan bu kadına kulüp hissesi verilir. Hem de yüzde 51.

Best

Az önce bir blogda görüp okumaya giriştim. Biz de burdan link verelim, gören olur görmeyen olur. Buyrun.

14

Futbolu seviyor musun? "Pele mi-Maradona mı" tartışmasına bir alternatif mi arıyorsun? Bu sene ağzın açık izlediğin o bordo-mavi renkli takımın nasıl o futbolu oynadığını merak mı ediyorsun? Bu dünyadaki gelmiş geçmiş en büyük futbol zekasını merak mı ediyorsun?
O zaman hemen git bu ayın FourFourTwo'sunu al, Simon Kuper'in yazısını oku. Sonra da biat et.