Shaquille O'Neal





2011 All-Star formaları bunlar. Yine Batı için altın, Doğu için de gümüş renk desteği var. Onu iyi buldular. Gerçi evsahibinin beyaz giymesi gerek, Batı'nın yani bu yıl. İkisi de bunları giyiyor olamaz sanırım. Dur bakalım, bekleyelim.

Birkaç dakika sonrası editi: Doğru ya, geçen sene maviye kırmızı giyilmişti. O zaman bu sene de olur. Evet, formalar bunlar o zaman. Hayırlı olsun.



Retro 26

Kaleci


Nike iyice taşak geçiyor bizimle. Şu gördüğünüz bir forma, evet forma. Kaleci maçlara çıkacak bu kıyafetle. Bizde; üstüne yelek giy git Reina'ya. Kıyamazsın amu...

Fransa'nın dış saha forması nasıl olacak meraklar içerisindeyim. Ayrıca bu kaleci formasını gelecek sene pek çok Nike kullanan kulüpte göreceğiz herhalde. Farklı renklerini falan.

Kayıp Formalar 9


Bu serideki son postta turuncu forma(lar) vardı. Yine bir turuncu. Bir kez bile görmedim. City 08-09 3. forması. Ayrıca kendi kategorisinde (parlak renkliler diyelim) çok iyi bir forma. Arada kaynamış, yazık olmuş. Le Coq Sportif'in asimetrik denemelerinin ağır destekçisiyim.

Retro 25


Matthias'a gelsin. Şampiyon Diego. Kupa saabı Diego.

Kia



Geç farketmişim. Başkaları farketmiş midir bilmem. 08-09'da Zabri'nin son dakika golüyle elediğimiz Bordeaux'nun forma reklamı Kia. Bir sezon sonra yine 2. maçı Ali Sami Yen'de oynanan bir turda, yine Kia sponsorluğunda bir takımla oynuyoruz ve bu kez eleniyoruz. Sanki intikam alınmış gibi falan.


Retro 24


92-93 sezonunda Diego.

FFF#2


Bu sefer resmi tanıtım yapılmış, çok da güzel fotolar var altta vereceğim linkleri. Hani bunun kırmızısı-beyazı diyenler için kol uçlarına kırmızı eklemişler. Fakat kırmızıyı sanıyorum kol uçlarını kıvırınca görebiliyoruz. Yani formanın kolları dışarıdan düz laci inerken, kol ucunu kıvırınca kırmızı oluyor diye anladım ben. (Bu maç içinde takımın standart görüntüsünü bozabilir, fakat müthiş bir ayrıntı) Beyaz şort ve kırmızı çorap ile de Fransa formasıyım ben diyor zaten. Bir önceki postta benzetemeyenler tüm kombinasyonu görünce benzetmişlerdir sanırım. Nike bunu yaparken hiç karmaşaya baş vurmamış. Sadelikten ödün vermemiş. Akıllı herifler. Bir sonraki formaya meşhur çizgileri de eklerler merak etmeyin.


Bu arada yaka siyah değil, daha koyu bir ton lacivertmiş. Sırt kısmında ton farkı ile yaratılmış enine bantlar mevcut. Kumaş kalitesine falan hiç girmiyorum. Kaşmir sanki anasını satayım. Kısa zamanda gidip yerinde incelemek lazım. Footballove ve FSC'e girin detaylı resimleri inceleyin.

Horoz


Zambi yanlış mesleği seçmiş sanki lan. Sicilyalı mı bilmiyorum ama, illegal yollardan ilerlese daha etkili olurmuş gibi. Juve'ye gitmeden önceki halleri.

Retro 23


Herif hala aynı amınakoyym.

Slam


Bu sezonki Slam Dunk çok saçma olacak. Yani zaten senelerdir Nate şebeleğiyle uğraşıyoruz, şimdi de çok abuk bir oyuncu skalası var. 3 tane uzun. Bir de smaç vuramayan eleman. Dün gece maç öncesi mi, devre arasında mı, işte Slam Dunk'a katılacakları tanıtıyor NBA Action'da. Jennngs'in gösterilen hareketleri, hani ucu ucuna vuruyor smaçları, inanılmaz. Anlamayan adam bile "naapıcak o smaç yarışmasında" der yani. Düşün artık.

Uzunların ise estetik sorunu var. Yani o cüsseyle gidip ne kadar güzel bi' değirmen yapabilirsin ki? Çok zor. Geriye ne kalıyor, takımdan bi' oyuncuyla, ya da bir arkadaşıyla ortaklık kurarak, organize bir smaç yapmak. Ya da smaçlar. Blake'de o sorun pek yok, adam yarı sahanın gerisinden kendisi alıp dönüp rakibin üstünden vurabilen biri. Ama Ibaka ve Mcgee'de sıkıntı var. Mcgee insan gibi sıçramıyor. Bunu kullanabilecek varyasyonlar bulmalı.

Geçen sezon Shannon sağolsun beklentiyi tavan yaptırdı, sonra da Slam Dunk tarihinin en büyük fiyaskosu ortaya çıktı. E bu sene de Blake var. Yine beklenti var. Eminim herif endişelidir geçen seneki hallerden sonra. Kesin sağlam bi'şeyler yapmalı. Kazanır-kazanamaz, o başka. Iguodala da kazanamadı. Mal herifler.

Blake demişken, bugün ilk defa doğru-düzgün izleyeceğim kendisini. Lakers'la maçları var. Güzel maç olsa bari. Yarın da işte Martin Luther King muhabbeti var 2 maç, duyuralım.

FFF


Hakikaten siz manyak mısınız ? Bu nasıl bir formadır. Bu nasıl bir güzelliktir. Nike'ın geleceği ile ilgili güzel bir tüyo bu forma. Nasıl formalar yapacaklarına dair... Adidas'ın Almanya'dan sonraki en uzun süreli ilişkisini bitirdi ve bunun şerefine Fransa'ya yüzyılın formasını yapmışlar. Marifet tasarım değil. Marifet böyle bir forma yapmayı düşünebilmek. 10 üzerinden 11 veriyorum. Nike giyeceğimiz günleri iple çekiyorum. Tenis mi oynayacaksın, golf mü oynayacaksın birader. O siyah yaka, fena hakikaten.