Retro 88

Nerden Nereye 53



Retro 87


Daha tabii şekilli saçlar yok, patlama yapılmamış.

Gustavo



1. Bu kez son 3-4 sezonun aksine 5 yerine 4 adet forması var Trabzonspor'un. Herhalde onlar da fark etti 5 formanın çok fazla olduğunu. 4 de çok ama, 5'ten daha makul en azından. Çubuklu haricinde ana renklerden bir forma var.

2. Geçen sezondan kalan sadece beyaz var. Önceki beyaz formaları da 2 sezon giyilmişti (08-09 ve 09-10). Bunu geleneksel hale getirmeleri güzel olur. Ki blogda da çokça yazmıştık, beyaz formayı diğer renk şortlarla kullanmayı seviyor Trabzonspor-bordo olsun, mavi olsun. Bu da ülkenin forma kültüründe pek olmayan bi' uygulama. Tanıtımda direkt mavi şortla beyaz formayı sunmaları büyük artı. Fakat orada da ufak bir eksik var, ona az sonra geleceğiz.

3- Manchester United'ın 09-10 sezonunda iç saha forması olarak giydiği orta-üst kısmında büyük V olan forma, bu sezon belki de 387 takımda görülecek. Neden bilmiyorum, geçen sezondan çok daha fazla bu sezon etrafta görülecek bu tasarım. Bordonun üstüne açık mavi kullanılması hoş tabii, ama bu tasarım diğer takımlarda sıkça göründükçe can sıkacaktır. Allahtan memlekette tek şu an.

4. Resimlerde 2 kaleci forması var. Ve biri bordo, diğeri de mavi renkte. Abi manyak mısınız siz? Takım renklerinde kaleci forması mı olur? Bazı takımlarda kalecinin, takım formalarını kimi zaman giydiğini -Mandanda misal çok yapar- biliyoruz da, bu ne? Umarım başka renk vardır, ya da bunlar iptal edilip daha "kaleci forması gibi" kaleci formaları yapılır.


5. Önceki sezon Trabzonspor'un giydiği çubuklu forma, aslen 06-07 sezonunun kalıbıydı. Ve tam 3 sezon sonra Trabzonspor kullanmıştı. Şimdi bir benzeri de bordo ("V" muhabbeti) formada yaşanıyor. Hani "koca Nike" deriz, ama bazen Nike olması bi' işe yaramıyor. Galatasaray'ın bu tip şeyler yaşamayacak olması güzel. En fazla geçen sezonun kalıbı olur işte.

6. Trabzonspor şort işini halletmeye başladı, ama çorap hususu hala sıkıntılı. Geçen sezonki formalarda olduğu gibi, bu sezon da bütün formalarda şortla aynı renk çorap var. Hele beyaz ve altında bu yola başvurulmaması kötü olmuş. O iki forma böylece daha güzel hale gelebilirdi. Mesela beyaz şort-mavi şort-beyaz çorap (ki bunu geçen sezon yaptılar) ve altın forma-siyah şort-altın çorap.

7. Görünüşe bakılırsa çubukluda beyaz şort kullanılmayacak. Tanıtımda beyaz da mavi şortla sunuldu, fakat illa ki beyaz şort vardır. Ama geçtiğimiz sezonu da düşününce, çubuklu altına beyaz şortu kullanmaya pek yanaşmadıkları görülüyor. Klasik duruş açısından eksik tabii bu.

8. Bazı internet sitelerinde ilginç taraftar tepkileri vardı. Mesela "çubuklu formaya karadeniz temalı şimşek deseni konmuş" gibi bi' cümle vardı. O forma hazır kalıptan üretiliyor. Yani Trabzon'a özel bir uygulama yok. Ki futbol dünyasını azıcık takip eden biri bile, geçen sezon da bu sezon da Nike giyen takımlarda bu tasarımın sıkça görüldüğünü bilir. Ayrıca "Nike tasarımcıları ne kadar kötü şeyler yapmış" diyenler. Abi, şunlardan hiçbiri Trabzon için özel üretilmiş şeyler değil. Yani diyeceksin ki "adam bilmiyor belki, bilmek zorunda da değil". O zaman da böyle cümleler kurup milleti yanlış bilgilendirmeyecek, artı komik duruma düşmeyecek. Hele internet aleminde böyle cümleler kurmak, bomba atmak gibi bi'şey.

9. Altın forma Avrupa kupalarına yönelik yapılmış. Genelde bizde farklı renk formalar böyle sunulur, ama bakarsın o maçlarda da gerektiği kadar giyilmez. Dümdüz altın olarak değil de, siyahla birlikte üretilmesi hoş. Çünkü çok göze batıyor o şekilde. Geçen sezon gümüş formanın siksen 5 maç giyilmediğini düşünürsek, altının da kaderi ondan öteye gitmez.


Edit:

10. Altının güzelliği ya da kötülüğünden öte, bambaşka bir rezillik varmış. Haberdar eden Matthias Chevalier ve Koko B abimize teşekkür ediyorum. Meğer geçen sezon Ofspor bu formayı giymiş. E tamam ordan gördünüz beğendiniz, anlaşıldı da, bari farklı kalıp olsaydı amınakoyim. Bu nedir?

11. Ayrıca farkettim ki, kendi fikrimi söylememişim pek yazı içinde. Bn "genel olarak" kreasyonu beğendim. Ama bütün formaların eski kalıplardan olması işi çok bozuyor. Bi' de bu Ofspor falan...

Öykü Serter


Wizards'ın renkleri ve formayı değiştirdiğinden bahsetmiştik, 1 ay falan önce sanırım. 1.5 aymış.
Şimdi tabii, "Büyücü" teması, mavi-altın-siyah-beyaz renklerle uyum içinde. Ama isim ve ana logo aynı kalıp, renkler değişince de biraz sıkıntılı olmuş.



Muhtemelen diğer sezonun başında, ya da işte kısa vadede herhangi bir zaman, o logo değişecektir. Çünkü olmamış Güntekin. Olmamış yani. Bak şuna, ne kadar güzel. Ayrıca Atlanta'yı da andırma var işin içinde, ama ona girmeyelim.


Şu üstteki dalgayı nette buldum. İşte farklı mecralarda kullanılacak çeşitli Wizards logoları. NBA bu işleri iyi yapıyor. Her takımın en az 2 logosu oluyor. Biri ana logo, diğeri az daha ufak işte. Kimileri parkede de kullanıyor o ufağı. Sacramento'nun öyleydi mesela.

Hani yeni renklerle birlikte büyücülü logo olmaz dedik ya, şu son resimde orta sıradaki, üst tarafa doğru yıldız olan toplu logo da bir o kadar olmuş. Büyücülü logonun yerine de öyle bi'şey kondurabilirlerse, gayet güzel olur.