Retro 95

Dodge


Blogun ilk zamanları. O zaman daha tabii "Barçamania" filan yok ortada. Efendi gibi tutuyoruz takımı. Herhangi bir tiksinti yok... İşte durum pek iyi değil. Gençler çıkıyor hafiften. Ben de şimdikinden daha sık şekilde Barça ile ilgili postlar atıyorum. Bu hatta blogun ilk postlarından, aha şu yani. Seviyordum veletleri. Zamanla Bojan'ı daha çok sevdim. Bizim Aydın'a duyduğum sevginin bir benzeri gibi. Nerden bilebilirsin ki, onu Barcelona'da A takıma çıkartan hocası sayesinde Gio da -döndü dolaştı- bize geldi. Keşke kalsaydı. Şimdi her La Liga özetlerinde imrenerek izliyoruz-seneye nerde izleriz artık bilmem. Milli takımdaki gollerinde "Ah mınakoyim" çekiyoruz.

Çok uzatmayayım, o dönemde Messi'nin arkasından ya da Messi'yle birlikte kulübün geleceği olarak görülen bu iki genç adam da artık Barcelona oyuncusu değil. Gio artık imkansız da, Bojan'ın geri geleceğini umuyorum. Pedro'nun 2 sezonluk inanılmaz çıkışı Bojan'ı fena yedi. Ama hala umut var. Hem potansiyeliyle alakalı, hem de zaten Barça toptan umudu kesmediğini, Roma ile yaptığı karmaşık anlaşma ile göstermiş durumda.

Şimdi postun sonu böyle bitmemeli, haber yazar gibi oldu lan. Neyse.

Retro 94

Thordendal


Büyük utanç içindeyim. Kafayı bozup meydanlarda kitaplarını mı yaksak ne yapsak, nedir abi bu haller. Neyin peşindesin abla?

İlk baskı 200.000 bir de. Eminim satar da o kadar.

Nerden Nereye 55

Nayki


Galatasaray'ımızın yeni sezon formaları tanıtıldı. Hepiniz görmüşsünüzdür. Bizim yan sanayide bu konuyla ilgili bayağı bi' olaylar çıktı. Bolca küfür de yiyoruz, "canınız sağolsun" diyen de var. Çoğu taraftar isyanda, "nasıl olur" falan. Oradan da üstüne basa basa söyleyeceğiz, ama ben buradan da dile getireyim:Nike ile şubat ayı başında anlaşıldı. Düz mantıkla, "şubat başından temmuz ortasına kadar yapılır, ne var ki" diyor insan, ama öyle değil işte. Önümüzdeki sezon formaları için şu anda çalışılıyor bile. Bu işler uzun bir sürece yayılıyor. Bunu anlamak lazım. Bunu anlamadan edilen bütün laflar saçmalıktır. Şu anda çoğu kişi hala bunu bilmiyor. Gelişine sallıyor. Bu sezon sadece sarı forma için özel muamele var. Önümüzdeki sezon, Galatasaray da diğer büyük Nike takımları gibi, özenle üretilmiş/tasarlanmış formalara sahip olacak.

Bu yeni formalarla ilgili, daha öncekilerde de olduğu gibi burada yazmayacağım. Orayı zaten bilen biliyordur-bilmiyorsan da öğrendin. Orada bu yeni formalarla ilgili analizdir, ayrıntılı resim-incelemedir, her şeyi bulabilirsiniz. Burayı karıştırmak gereksiz. Anca işte link veririz, arada hatırlatırız filan.

Serdar


Adam NBA'in en iyi takımlarından birinde yıllarca top oynamış, arkasında ''ehh işte'' diyebileceğimiz bir NBA kariyeri bırakarak Efes'e gelmiş, ama gördüğü muamele ; ''Sharapova'nın Nişanlısı'' mağrurluğunda. Onu geçelim adamı bir de oyun kurucu yapmışlar haberde...

Aynı haber, aynı başlıkla Milliyet gazetesinin internet sitesinde de mevcut. Orada da yine ''Sharapova'nın Nişanlısı'' ifadesi kullanılmış Vujacic için, ancak Milliyet editörleri biraz araştırma yapmış Sasha hakkında ve oynadığı pozisyonu doğru olarak yazmayı başarmışlar! Aslında bu kadarına şükretmemiz lazım, şu haber magazin sayfalarında da yayınlanabilirdi. Ne diyorduk? ''Yaşasın Özgür Türk Basını!''