Retro 288


Nerden Nereye "Aaron Ramsey Özel"



O kadar lafı edilip, kınanırsa...

Beşir


Evvelki akşam Emre söyledi, "abi Kayseri-Sivas maçında reklamsız formalar var, gördün mü" diye. Maça da az bakabildim zaten, tam göremedim. Sonra dün bakayım dedim, ne olmuş esasen. Görünüşe bakılırsa, maç sırasında bazı futbolcuların formasındaki reklam yerinden çıktı. Yani en baştan reklamsız çıkma yok -ki elbet birilerinin gözüne çarpardı öyle olsa. Hatta şu anda Sivas'ın resmi sitesinin girişindeki fotodan da bunu görebiliyoruz.

Hoş görüntü değil tabii. Hatta daha derin bakarsak, reklamı veren firma da rahatsız olmuştur muhtemelen. Çok da zor şeyler değil. Maçın ortasında reklamın düşmesi falan nedir abi.


Nerden Nereye 124



Sak


Nike'ın bu sezonki hakem formalarını gördünüz mü? Çok farklı tasarım falan yok. Kullanılan renkler de her zamanki gibi. Ama bir tek ayrıntı, bütün havayı değiştirmeye yetmiş.


Sağ tarafa kondurulan Nike logosu, formayla aynı renk. Yani hem var, hem de yok. Yedirilmiş. Adidas'ın bazı formalarda omuzdaki şeritleri ana renkle aynı yapması gibi. Fotoları büyütünüz pls.


Benim şimdiye kadar görebildiğim kadarıyla Premier Lig ve Eredivisie'de kullanılıyorlar. Bu alanda da, bu sezon birçok takımda olduğu gibi (City, Athletic Bilbao vs.) Umbro'dan Nike'a geçiş görüyoruz. Koca markayı bitirdiniz amına koyim.


Suarez



  (...) Maçtan sonraki basın toplantısında, takımın zor durumda olduğu bir dönemde ve yüksek baskı altında bu kadar üstün bir performans ortaya koymasının neye bağlı olduğunu soran gazetecilere, çok şey ifade eden iki kelime ile cevap verdi: "Fakirlik. Yaşam." Basın toplantısından sonra çocukları bacaklarına sarılmış bir şekilde arabasına doğru yürüyen Iverson'ın etrafında Ann ve Jack'in de yer aldığı kalabalık bir aile ve arkadş topluluğu vardı. "Maçı kaybetseydiniz, seri bitecekti" dedi arkadaşlarından biri, "bu baskıyı mutlaka hissetmişsindir."
  Iverson durdu ve şaşkı bir şekilde baktı. "Baskı mı?" dedi. "Hayatımda yaşadığım onca şeyden sonra, lanet bir basketbol maçı yüzünden baskı hissedeceğimi mi düşünüyorsun?"

Allen Iverson Efsanesi, sf. 288

---

Mor'un şu meşhur "evine ekmek götürmek zorunda olan adam baskı hisseder, ben ne baskısı hissedicem amına koyim" şeklindeki lafları akla geliyor yukarıdaki cümleleri okuyunca. Şahsen biraz abarttığını düşünüyorum Mor'un. Bir sporun en üst seviyesinde rekabet eden biri için, fazla "geniş" sözler açıkçası. Kıyas gerekmez tabii de, geçmişlerine bakınca, Iverson'ın bu tip laflar etmek için çokça sebebi var -kitapla ilgili postta hepsinden söz edeceğiz, neler neler. Daha "altı dolu" bir şekilde bu cümleleri kurabiliyor. Velhasılı kelam, Jose Mourinho iyi biri arkadaşlar.