Önri



Fifa 11'de dikkatini çekmiştir bazılarının. Barcelona'nın geçen sezon 2., bu sezon ise 3. forması olan bu parlak şeyin, şortu da aynı renk oyunda. Eğer geçen sene lacivert haricinde, formayla aynı renk şort olsa bilirdik-herhalde. Ama bu sezondan emin değilim. Neden, şundan.

Aşağıdaki forma için de aynı şey geçerliydi. 08-09'un away forması, 09-10'un ise 3. formasıydı. 3. forma olduğu sezon, yani geçen sezon bir maçta, dışardaki (içerde olacak hali yok, Galatasaray değil ki bunlar amınakoyym) Mallorca maçında sapsarı giyildi bu forma-aşağı bakınız. Yani bu ne renk olduğunu söyleyemediğimiz formanın da, bu sezon tek renk giyilebilme durumu olabilir. Ya da sadece oyuna özel bi'şey desek, niye öyle bi'şey yapılsın ki. Konu hakkında bilgisi olanlar bi' zahmet...



Güzel Formalar 62


2. Ligden iyi formaları inceliyorduk ama "teknik sebeplerden" ara verdim. Devam ederiz sonra. Araya şunu sıkıştıralım. Bu tek renk zemine iki renkli şerit indirmek basit iştir aslında ama, çok çok da tasarlanmaz. Bazı örnekleri çok güzel oluyor. Bunun gibi.

Müsebbibi kim ya da kimlerdir bilmiyorum ama, Denizli forma konusunda olumlu hareketlerin görülebileceği bir kulüp. Ve çapına oranla yüksek zevk ürünleri. Fosforlu sarıdan deplasman forması. Çubukluya altın renk font. Bu forma. Falan. Ne güzel.

Tdk


Bu haberin ses getirmemesinin sebebi taraftarların herhalde kafalarında bu sene Galatasaray'ı bitirmiş olması. Hani uzun zamandır bu takım ile ilgili bir haber yazmıyorduk, yine yazmayacağız zaten. Bana göre konu mühim.

FCN Blog'un haberine göre Galatasaray stad açılış maçını Ajax ile oynayacakmış. Gerizekalılık işte. Sanki dalga geçiyorlar taraftarlarla. Stad'a Rijkaard ve Neeskens'i falan da çağırırlar. Başkan'ın yanında oturur maçı izlerler. Onlar izlesin de başkan orada oturmasa keşke.

İşin güzel yanı Ajax efsanelerini de bu maçta görme imkanımız. Henüz ustalar kovulmadan önce çok dile getirmiştim. Ajax'ı düşünmeyip bir başka Hollanda ekolü Barcelona gelsin, Cruyff da getirilsin, stad açılışını futbol tanrısı ile yapalım demiştim. Ustalar gönderilince tabi skimde olmadı artık açılış maçılış. Yine de Ajax'ı duyunca heyecanlandım. Van Basten zaten eski mabede gelmişti. Belki bu sefer Cruyff da gelir. Gerçi bu güzel adamların, bu adam olmaz klübün stadına gelmelerini de istemem o ayrı... Galatasaray'ın utanç verici klüp yapısına bakınca Ajax'ı düşünmeleri garibime gitti.

Joze

Maçın ardından tek bi'şey:

Takım tutma meselesi başka. Eğer sen Real Madrid'i tutuyorsan ve o bordo-mavili adamların yaptığı şeye saygı duymuyorsan, bir sorun var demektir. Sen gerçekten futbol izleyen biriysen, ve dün o adamların yaptığı şeye hayran kal(a)mıyorsan, büyük sıkıntılar var demektir.

Aslında şu cümleyi kurmak istiyorum:"Bu adamlarla bir şekilde aynı camianın içinde olmaktan tiksiniyorum." Ama ben daha ağırını söyleyeceğim:Bu adamlarla aynı gezegende aynı havayı solumaktan iğreniyorum. Bunların anladığı futbolsa bizimki değil, başka bi'şey olmalı. Bunların sevdiği şey "futbol" ise, bizimki olmasın. Eğer samimilerse, inanılmaz. Ama sanmıyorum. Birilerinin götünü yalıyorlar, bi'şeyler yapıyorlar.

Buyurun, ibretlik.

Mesele üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Bi' ton adamın olayı bu maalesef.

Sık

"Real Madrid kazansın istiyorum. Barcelona'yı sevmiyorum, İspanya'nın en zengin şehri ve fazla pazarlamayı seviyorlar, ezilmişlik pazarlamasını. Ve de çok iyi oynuyorlar, çok can sıkıcı. Iniesta-Xavi ikilisi ön plana çıkmazsa Real Madridli futbolcuların tamamı maçı sürükler."

Mehmet Demirkol,

Ntvmsnbc.com için yaptığı Barça-Real yorumu.

xxx

Aşağıdaki muhabbetleri bir kenara bırakalım,

1. "Futbol" açısından baktığımızda, bizim memlekette kaale almak istediğimiz birkaç adamdan biri olan Demirkol gerçekten Barcelona için "fazla iyiler, can sıkıcı" diyebiliyorsa, biz dükkanı kapatıp gidelim abi. Dayıoğlu herhalde gezegenin geri kalanında her maç harika futbol izliyor da, Barça'nın oyunu fazla iyi geliyor ona. Bakın bunu bir Barcelona taraftarı olarak falan değil, bir "futbolsever" olarak, azıcık futbol kırıntısı peşinde koşan bir adam olarak söylüyorum-evet, "dilenci". Mesele isimler değil.

2. Derbi yorumuna şehir analizinden girmen nasıl oluyor bey abi? Barcelona şehrinden tiksin de, efendi gibi derbi yorumu yapsan?

3. Son zamanlarda Messi abartısından kaçıp "Xavi-Iniesta" popülizmine kaçan bir grup var, Demirkol da ona sığınmış. Bu takımın ikisi yokken bile belli bir seviyenin üstünde olduğunu bilmemesine normal diyebiliriz-ve içerde oynayacaklar. Ki son 2.5 senede kaç kez de Iniesta'sız sahadaydılar.

Ve daha bir sürü şey. Real Madrid kazansın amınakoyym. Şampiyon da olsun. Bu takım da bir şekilde dağılsın hatta, iyice futbolsuz kalın. Mourinho'nun laf sokmalarıyla eğleşin, Ronaldo'nun saç stillerini konuşun, Katalan-Kürt benzetmeleri yapın. Oynanan top dışında her şeye tav olun.

Tonetto

Dursun


Biz de suyun öteki tarafı olarak maç önü küçük 1-2 şey yazalım bakalım. Yaklaşık 1 aydır, bilen bilmeyen, Messi'yi ve CR7'yi youtube'dan izleyen milyonlarca insanın konuştuğu tek konu bu klasiko oldu. Neyse millet konuşa dursun biz biz işimize bakalım.

Millet konuşa duruyor ama abuk muhabbetler de dönmüyor değil. Yok geliyoruz, sikeceğiz. Bu maçı söke söke değil, ske ske alacağız falan. Sanırsın buradan otobüs kaldırıp harbe gidecek ultrAs Türkler.

Derbilerin favorisi olmaz lafı külliyen yalandır ağalar. Derbilerin (Eğer FB-GS derbisi değilse tabi) favorisi ev sahibi takımdır. Açın bakın 150 senelik futbol tarihine, istatistikleri görün. Şimdi ateşli taraftar skeceğiz, alacağız, falan diye dursun bu maçın favorisi Barcelona'dır. Daha iyi oynadıklarından falan değil, ev sahibi oldukları için. Jose'yi biliriz hepimiz. Özellike Barça taraftarı bizden de iyi bilir. Oraya giderken kafasında kazanmak 2. planda olacaktır. İlk plan kaybetmemek. Mantıklı olan da odur zaten. Dünyanın şuanda en iyi futbolunu oynayan takımının evine gidiyorsun. Hurraa diye bizim ateşli taraftarlar gibi gidersen, seni ters yatırıp geri gönderir Katalanlar. Jose zaten bunu iyi biliyor. Olayı kaybetmemek olacak. Fakat geçen seneki Inter'den farklı olarak, hem lig maçı olması, hem de Real'in kadrosunun çok daha kaliteli olması sebebiyle skik bir maç izlemeyeceğimizi düşünüyorum.


Şimdi dallama katalan taraftarlarımız diyecekler ki. "E Jose bu zaten, takımı şöyle oynatıyor, böyle oynatıyor. Anti futbol, gol yememe, skora yatıyorlar. 2 at bir yat Jose... O taraftarların yüzde 98'i zaten Real Madrid maçlarını izlemiyor. Real Madrid'in bu sene Barcelona kadar güzel futbol oynadığını bilmiyorlar. He bilen Barçalılar da zaten kabul etmez de, bu kimin umrunda. Anti futbol oynatan Jose'nin takımı sizin uzay takımınız ile aynı gol sayısına sahip ve 6 gol yemiş bu kadar haftanın ardından. Katalan taraftarlar ağızlarına 2-3 senedir yapışmış olan aynı sözleri Jose için söyleyedursunlar adamın bu sene takıma oturttuğu güzel futbol ligin son haftasına kadar sürecek. He bu Barcelona maçında ne olur. Belki 2 at bir yat Jose olur, bu sezonun tümünün gerçeğini değiştirmeyecek. He bu maç Barcelona favoridir ve Jose kaybetmemeye gidecektir. Kaybederse de ligin 2. yarısı bu maçın rövanşı var zaten. Rövanşların kazananının bu adam olduğunu da Barça taraftarı bilir. Bir de tabi ligin 2. yarısı evimizde oynayacağız. Çalıştırdığı 4 takımıyla da kendi sahasında henüz kaybetmediğini biliyoruz. Son gülen iyi gülecektir.

Real taraftarı Barça taraftarı falan bir kenara. Adının hakkını veren bir maç olsun. Şöyle izlerken dikelelim. İlk resim de hediyemiz olsun.