Floyd



Rangers kaç sezonda SPL'ye geri döner bilmem ama, 3. ligin gördüğü en şık formaları giyecekleri kesin. Yazık olacak şuna mesela...

Schopenhauer

2012 Londra Olimpiyatları vesilesiyle toplanan ABD Basketbol Takımı'nın antrenmanlarında Kobe "Şu anki kadronun Dream Team'i yenebileceğini düşünüyorum. Yaşlılardı, biz çok daha atletiğiz," dedi. Amerikan basını da bildiğiniz gibi, abarttıkça abarttılar ve Rüya Takım'ın önde gelen (gerçi hangi biri önde gelecekse) üyelerine bu açıklamayı sormaya başladılar. Kobe de o günden bugüne kadar taşak malzemesi olmuş durumda. Olsun zaten bir zahmet, kendine güveni her zamanki gibi yüksek ama bu sefer pek de iddialı konuşulabilecek bir konu değil.

Charles Barkley: "Bunu size söylemek zorundayım. Duyduğumda gülmeye başladım. Kobe kaç yaşında? Biz kaç yaşındaydık? Kobe, Lebron ve Durant dışında kimse bizim takımımıza giremezdi. Çift haneli farklarla rahatça kazanırdık"

Scottie Pippen daha kibar davrandı: "Kobe'ye ve takımına olan güvenine saygı duyuyorum. Ama Dream Team özeldi. Yenilmezdi."

Magic Johnson güzelce özetledi: "1992 Dream Team'de 11 Hall of Famer, 23 şampiyonluk yüzüğü ve gelmiş geçmiş en iyi oyuncu Jordan vardı. Bu yılın takımının bizi yenmesi imkansızdı. Biz çok fazla winnera sahiptik, çok zekiydik ve Kobe & 2012 takımına yenilmeyecek kadar rekabetçiydik."

MJ durur mu, yapıştırmış cevabı: "Bu iki takımı karşılaştırmak yaptığı en zeki işlerden biri değil. Atletik değil miymişiz? Hepimiz 20li yaşlarda ve prime dönemlerimizdeydik. Asıl önemli olan oyunu bilmek. Bence Kobe kendi Dream Team'ini yaratmaya çalışıyor. Ama hangi takımın daha iyi olduğu bence soru konusu bile olamaz. 2012 takımı 11 Hall of Famer'a sahip olduğunda bana bu soruyu tekrar sorun ama unutmayın, bu oyunu biz onlardan öğrenmedik; onlar bizden öğrendi."

Larry Bird son noktayı koydu zaten. Fazla uzatmaya da gerek yok:

"Muhtemelen yenebilirler. Ben 20 yıldır basketbol oynamıyorum ve hepimiz yaşlandık."

2012 takımında Howard, Rose ve Wade yokken bunun gündeme getirilmesi bile saçmaydı zaten. Kobe de gerekli cevapları almış oldu.

Retro 213

Uçan Martı


Tam olarak ne zaman çıktığını bilmiyorum ama, en azından 2000'den falan beri, Manchester United, formalarını çaprazlama piyasaya sürüyor(du). Yani çoğunlukla iç saha olmak üzere, bazı formaları 2 senelik giymeye karar verip, arada kimilerini de normal olarak tek yıl giyip, çapraz bir düzen yaratıyordu. Bu hem eldeki tasarımları çabuk harcamamaya, hem de yine her sezon 1 ya da 2 yeni forma tanıtılmasına olanak sağlıyordu.




Bu sezon bitiminde de beyaz forma 2 sezon giyilmişti, sırasını savacaktı. Taa ne zaman damalı desenli kırmızı sızıp, sonra da kesinleşip, ardından da yine aynı desene sahip mavi çıkınca, beyaz da yeni olursa, seneler sonra 3 yeni formanın giyileceği bir Manutd sezonuna şahit olmaya yaklaşacaktık. O da oldu. Umbro esintileri taşıyan bu beyaz sızalı bayağı olmuştu. Ama dün falan, şortunu da görmüş olduk. Ve diğer iki formayla bütünlük anlamında harika bir fikir olarak, şort, siyah-gri damalı desene sahip. İnanılmaz. Bu formanın beyaz şortu da olacaktır, o nasıl olacak merak ediyorum. Düz olur sanırım o.




Son olarak da, 00-01 ile 09-10 arasında, 06-07 hariç 4 kez ikişer yıllık iç saha formaları giyen United, 09-10'dan beri hep bir yıllık kırmızılar giyiyor. Bir gelenek terk edilmiş olabilir. Üzücü.

Retro 212

Jenerik 6

Polkadot


Fenerbahçe'nin kamp görüntüleri forumda dolaşırken bizim ülkemizde pek yapılmayan (hatta ben hatırlayamadım başka örnek) bir detay gözüme takıldı. Selçuk'un giydiği antrenman ekipmanının Fenerbahçe arması; İngilizler'de özellikle ve son dönemde başka ülke takımlarında da gördüğümüz ana renkler harici, formadaki renklerle oluşturulan arma tipinde. Armanın iç renkleri kaldırılmış ve sadece çerçeve şeklinde uygulanmış.

Son senelerin modasını ilk olarak Fenerbahçe'de görmeye şaşırmadım açıkçası, çok başarılı bir uygulama. Bakalım formada bunu ilk hangi takım yapacak.

Resim büyüktür yeni sekmede açın !

Dürüm


Turnuva başlamadan önce, bütün formalar belli olmuşken, herhalde en çok dikkat çeken ve sahada görülmesi istenen forma, Almanya'nın yeşil deplasman formasıydı. 1972'de kazandıkları Avrupa Şampiyonası'nda giyilen yeşilin yeni versiyonu olan bu forma, hakikaten çok kişiyi heyecanlandırmıştı. Hemen sipariş verenleri filan biliyorum, o derece.



Ha giyildi-ha giyilecek derken, o arada Almanya elendi. Ki finale çıksalar da bunu giyemeyeceklerdi -malum, İspanya ilk finalistti. Böylece bu güzel forma, hiçbir büyük turnuva maçında giyilmeden sırasını savacak bir pozisyona düştü. Hazırlık maçları ve Dünya Kupası elemelerinde giyilmiş olacak. Onunla birlikte giyilmeyen toplam 4 forma var. Bu yeşil, Polonya'nın kırmızı, İtalya'nın beyaz ve Rusya'nın beyaz. Diğerlerinde sorun yok ama, İtalya'nın beyaz forması da şıktı, sahada görmek güzel olabilirdi.


Tabii Rusya eğer bunu giyseydi, sünnet temalı espri girişimlerinden bıkabilirdik. Ben orasında değilim fakat, beyaz zemin üstünden diğer 2 renkle birlikte yine beyaz şerit geçirmek iyi bir tercih değil, onu söyleyebilirim.