Uçan Martı


Tam olarak ne zaman çıktığını bilmiyorum ama, en azından 2000'den falan beri, Manchester United, formalarını çaprazlama piyasaya sürüyor(du). Yani çoğunlukla iç saha olmak üzere, bazı formaları 2 senelik giymeye karar verip, arada kimilerini de normal olarak tek yıl giyip, çapraz bir düzen yaratıyordu. Bu hem eldeki tasarımları çabuk harcamamaya, hem de yine her sezon 1 ya da 2 yeni forma tanıtılmasına olanak sağlıyordu.




Bu sezon bitiminde de beyaz forma 2 sezon giyilmişti, sırasını savacaktı. Taa ne zaman damalı desenli kırmızı sızıp, sonra da kesinleşip, ardından da yine aynı desene sahip mavi çıkınca, beyaz da yeni olursa, seneler sonra 3 yeni formanın giyileceği bir Manutd sezonuna şahit olmaya yaklaşacaktık. O da oldu. Umbro esintileri taşıyan bu beyaz sızalı bayağı olmuştu. Ama dün falan, şortunu da görmüş olduk. Ve diğer iki formayla bütünlük anlamında harika bir fikir olarak, şort, siyah-gri damalı desene sahip. İnanılmaz. Bu formanın beyaz şortu da olacaktır, o nasıl olacak merak ediyorum. Düz olur sanırım o.




Son olarak da, 00-01 ile 09-10 arasında, 06-07 hariç 4 kez ikişer yıllık iç saha formaları giyen United, 09-10'dan beri hep bir yıllık kırmızılar giyiyor. Bir gelenek terk edilmiş olabilir. Üzücü.

7 yorum:

Sühan Alp dedi ki...

Beyaz formaya bir kaç kere dibim düştü. Bizim beyaz da böyle olsa daha mı iyi olurdu bilmem ama benim çok hoşuma giderdi o kesin. Veya kırmızı, sarı, en güzeli de bunun turuncusu süper olurdu. Kol uçları ve yaka kırmızı gerisi turuncu. Gerçekten müthiş olurdu.
Peki merak ettim yaka tamamen o şekilde dikiş mi yoksa belli bir yere kadar açılma şansı vermişler midir?

Burak Eken dedi ki...

Siyah şort zaman zaman kırmızı formayla da giyileceği için öyle bir hoşluk olsun demişler. Beyaz formaya ayrıca beyaz şort çıkacağını sanmıyorum. İhtiyaç olursa, kırmızının şortunu giyerler.

L dedi ki...

@sühan: açılıyordur abi.

@sportman: abi dalga mı geçiyorsun. önceki iki beyaz formanın beyaz şortla giyildiği maçları bulman zor değil. hatta hatırlamamana şaşırdım ben. ikisinin beyaz şortu aynı olmuyor ki. siyah ortak olur ama evet.

ismailinc dedi ki...

Beyaz forma tek kelimeyle harika.

Burak Eken dedi ki...

Bu beyaz, yan renkler olarak kırmızıya uyduğu için onun şortunu giyerler. Önceki senelerde renk dağılımı açısından çok farklı örnekler olduğu için farklı şortlar giyiliyordu. Hatta 2009-2010 sezonunda 3 farklı beyaz şort hatırlıyorum. Her formanın kendine has beyaz şortu vardı. Hatta iki çeşit de siyah şort vardı. Falan filan...

Beercholic dedi ki...

ayrıca siyah şortları alınıp bilimum tatil beldelerinde deniz şortu olarak da giyilebilir...

N. Burak dedi ki...

Her sezon kırmızı çıkartıp iki sezonluk iç saha geleneğini, 2008 2009 da şu göğüste V desenli formayı çıkardıklarında açıklamışlardı yanlış hatırlamıyorsam.