Put Your Hands Up For Pierre


03-04 sezonu Fenerbahçesinden bir fotoğraf. Bu forma, normalde 02-03'ten kalma. Ortegalı sezondan. Bu sezondan hatırladığım, çubuklu, beyaz ve laciverti var Fenerbahçenin. Bu resmi ilk bulduğumda, "muhtemelen sezon başından bir maçtır" diye düşünmüştüm. Fakat resmin isminde sezon adı ile birlikte "Malatya" yazıyor ve ufak bir araştırma sonucu, bu (görüldüğü üzre) içerdeki Malatya maçının, Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu o sezonun son maçı olduğunu öğrendim.

O yıllarda Fener'in forma işleri biraz karışıktı, ve bu formayı sezon başında giymiş olsalar garipsemezdim. Ama neden tutup da son maçta giydiler ki? Karıştırma şansımız da yok, çünkü Pierre, Aurelio, Luciano ve Tomas o sezon, 03-04'te geldiler. Ve hatta şu anda hatırlıyorum, Nobre o sezonun 2. yarısında gelmişti. Eğer bunu daha önce hatırlasam, maçın tarihini aramaya gerek kalmazdı. Neyse.

Bu post, kısa süre sonra (aynı konu dahili) yazacağım bir yazı için öncü olsun.

Retro 19

Güzel Formalar 64


Formadaki şeritler ve çorap uyumu. Allahım güzelliğe bak.

Retro 18

Nav


Sen misin lan beni kiraya veren !

Retro 17

Dream Team


Bir Galatasaraylı olarak ben daha ne isteyebilirim ki. Bir insan daha ne kadar mutlu olabilir ki. Her gün Adnan'lara dua ediyorum. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Yalnız Serdar ve Kazım biraz devamsızlık yapabilirler, bir Necati lazım onlarla rotasyona girecek. Onu da alsınlar, ben 4 senelik kombine paramı peşin vereceğim. Çok mutluyum abi. Büyük gurur duyuyorum takımımla. Böyle göğsümü gere gere dolaşıyorum. Çok da fena tiki taka yapıyorlarmış diye duyduk.

Çok teşekkür ederim başkanım.

Retro 16


Sezon 99-00 diyemeyiz, çünkü Henry 2000 olmadan Arsenal'e tüymüştü bile. 99 model Henry. İyi ki de kaçmış ve efsane bir forveti izleyebilmişiz. Yoksa yetersiz bir sol açık'ın sönüşüne şahit olacaktık belki de.

Arma


Bu fotoğraf diğer blogun arşivine gidecek. Gitmeden önce şurayı da görmesini istedim. Aslında Galatasaray yazmıyoruz malum olaydan sonra, yazmayacağız da. 2'dir ben bozuyorum Lappap'ın affına sığınarak. Şu fotoğraftaki futbolcuların ifadelerine, suratlarındaki inanca, birlik duygusuna, takım ruhuna bir bakın. Bu eski-püskü resimden bile fışkırıyor. Daha sezonun başında çekilmiş bu fotoğraf.

Sezon 1962-63 sezonu. Galatasaray o sezon 3 kupayı da götürüyor evine. Tarkan'ın da dediği gibi hey gidi günler hey.

Güzel İkili 26

I Belong


Hakikaten çok özlemiştim. Kaka sevgim bambaşkadır.

Bir kaç aydır merak ettiğim soru; Bakalım Kaka'ya nasıl bir çözüm getirecek Mourinho. Göndermeyeceği kesin, gitmesin de zaten. Özil veya Di Maria ikilisi ile rotasyona gireceği de kesin. Ama nasıl olacak, kim esas oğlan olacak, merak ediyorum. Kaka bir de eğer şu sakatlığı tamamen atlatırsa ve eski günleri gösterirse, iş iyice kızışacak. Yoksa zaten Mayıs'ta son maçını oynar bu forma altında. Doyamadan gider.

Retro 15

Nikileaks



Aslında takipçisi olmak lazım bu durumun. Sızıntı büyük çünkü. Sitenin iddiası formaların gelecek seneki formalar olduğu. Ancak bu kadar erken resimlerinin sızması büyük sıkıntı takımlar için. Kim almış, kim vermiş ve kim sızdırmış. Enteresan... Juventus Away hariç bildiğin fotoğraf kesinliğinde taslaklar. Juve'nin ki de birebirdir de işte daha az kaliteli. Bakalım birileri FSC'yi işletmemişse büyük bir Nike kökenli sızdırma yaşanmış.


Arsenal forması olması gerektiği gibi. Barcelona forması ise forma ve tasarım olarak güzel, ancak Barcelona'nın forması değil. Kalın yapın şunu ağalar. Juventus away mükemmel. Eski renkleri pembeyi hakikaten "ince" düşünmüş ve uygulamışlar. Tabi beyaz away yapıyorsan çubuklu home formanın siyah ağırlıklı olması şart oldu artık. Manchester forması bu senekinden daha erkeksi (ne demekse), çok daha sade. Yakalarını özellikle çok beğendim.