Henry

Geçen sene her önüne gelen, deli gibi sövüyordu Henry'ye. Yok kariyeri bitmişmiş, nerde eski Arsenal'deki Henry'miş, neden böyleymiş, sezon sonu takımdan gidermişmiş de miş.
Bazen bu "Türk basını tarzı futbol görüşü" nün, tüm dünyaya yayıldığını filan düşünüyorum. Sırf yer doldurmak, yazmış olmak için sık allah sık.

Kimse sanırım Arsenal'de Henry'nin tartışılmaz bir yere sahip olduğunu, asla orada Barça'da geçen sene olduğu gibi bir forvet rotasyonuna sahip olunmadığını görmüyor (o gidince nasıl panik yapıldı, hatırlasanıza, adebayor patlamasa sıçmışlardı) veya anlayamıyor sanırım. Geçen sezon Barça'da deli gibi bir hücum hattı vardı (eto'o, r10, krkic, dos santos, messi, gudjohnsen, ezquerro, sen, ben...), çoğu kez 2 maç arka arkaya farklı üçlülerin oynadığını hatırlıyorum. Bu durumda nasıl form tutabilirsin ki? Elde bir ton yıldız, hangisini memnun edeceksin? Zaten yeni takım, yeni ortam, yeni kültür. Evet Arsenal da köklü ve büyük bir kulüp ama, Barça'nın bu konuda daha farklı olduğunu kabul etmek gerek. İnsanlar atıp tutarken, karşıdakinin, muhattapları olan şeyin de bir insan olduğunu unutuyolar bazen.
Bir de ailevi meseleler vardı. Onu da katınca, hepten zor bir sezon geçti Henry için.

Ama bu kalibrede futbolcular, elbet kendilerini yeniden yükseltmeyi bilir. Örnekleri vardır. Henry de bu sezon ne kadar iyi olduğunu bir kez daha herkese gösterme imkanı buldu. Gol ortalaması yine yükseldi, takım içinde daha rahat artık, geçen yılki gibi aşırı geniş kadro da yok.
Ama, söverken kılı kıpırdamayanlar, onu övmek veya hakkını vermek için aynı çabada değiller. Çünkü kınamak kolaydır, övmek ise zordur. Tarafsız olup da birilerinin yaptığı şeyi ödüllendirmek çoğu egoya işkencedir. Neyse ki, gözü berrak görebilen gözler var hala.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

O adamlar -överken sesi çıkmayıp yererken sövenler- bizim Türkiyedekilere göre daha iyi. Bizimkiler önce sövüyo sonra topçu iyi oynayınca hala sövüyo. Bkz. Hakan Ünsal vs Lincoln

L dedi ki...

sorunlu hepsi. veya aptal. insan merak ediyo, zamanında nasıl o kadar yükseldiler diye ama oluyo' işte.