All-Star Hakkında

All-Star ilk beşleri açıklandı malum. Batı takımı:Iverson, Kobe, Melo, TD, Yao. Doğu ise:Kidd, Wade, Lebron, KG ve D.Howard.

Geçen yılki beşlerden değişiklikler şunlar:Doğu'da Kidd,KG ve Howard yoktu, yerlerine Bosh, Arenas ve Shaq vardı. Batı'da ise, Ivy ve Melo yoktu, yerlerine KG ve T-Mac vardı.

Ayrıca Batı ilk 5'inden Yao, sakatlığı sebebiyle kadroda yoktu. Yedeklerden de Ivy, Boozer, Kidd ve Nash. Yani ligin en iyi 2 oyun kurucusu geçen yılki all-star'da yoktu. Kötü tabii.

Geçen yıl maça çıkan kadrolara bakarak, bu yıl yedeklerin kimler olabileceğini ve 5'lerin ne kadar doğu/haklı olduğunu inceleyelim.

2007 All-Star'ın tüm kadroları şöyleydi.
Doğu:Arenas, Wade, Lebron, Bosh, Shaq, Joe Johnson, Billups, Jermaine, Dwight, Caron, Rip Hamilton ve VC.
Batı:Kobe, T-Mac, TD, KG, Dirk, Marion, Ray, Melo, Parker, Josh Howard, Memo ve Amare.

Bir kere bu kadrolardan kimlerin bu yıl olmayacağını söyleyelim. Doğu'da Arenas sakat zaten, o gelemeyecek kesin. Sakat olmasa seçilirdi ilk 5 o ayrı ama o zaman da Kidd yedek olurdu. Tabii hiç seçilmemesinden iyidir veya sakat olmasından. Jermaine O'Neal da olmayacak. Yaptıkları ortada bu sezon. Joe Johnson'ın da seçileceğini zannetmiyorum. Hele de Boston'lılar varken.

Batı'da ise Parker seçilirse ben NBA ile ilgilenmeyi bırakırım. Ray ve KG zaten Doğu'ya geçti. Mehmet de seçilmeyeceklerden. Belki de Marion seçilmez.


Peki kimler "seçilebilir"?
Doğu'ya bakınca Ray ve Pierce'ın seçilmesi normal olur, durum malum. Hatta bir ara Pierce mvp adayı olarak gösteriliyordu. Sanırım Vince Carter yedeklerden seçilir. Jefferson da seçilirse şaşırmam. Bu yıl Carter'dan bile iyi gidiyor.
Iguodala all-star'lık oynuyor ama Doğu'nun şu durumunda ona yer kalmaz sanırım. Ben Gordon da benchten gelip coşmaya iyice alıştı, o da hak ediyor ama seçileceğini sanmam. Geçen yıl seçilen Caron Butler yine seçilir diye tahmin ediyorum ama kısalar arasında bolluk var.

Batı'da Boozer ve Nowitzki'nin geleceği kesin. Zaten şu durumda Melo'nun Dirk yerine ilk 5 başlayacak olması ayrı rezalet ya neyse.
Camby bu yıl kesinlikle hak ediyor ve umarım kariyerinin ilk All-Star'ına erişir. Aynı şekilde Tyson Chandler da var ama onun şansı daha az gibi.
Kısalardan Manu ve Baron Davis seçilir diye düşünüyorum. Nash de gelecektir. Paul de hak ediyor fazlasıyla bu sezon ama bilemiyorum seçerler mi yedeklere.
Pek beklenmiyor, adı geçmiyor ama, Marion da seçilebilir.

0 yorum: