Parçalı!!!!!



İlk üçünün ardından, merakla beklediğimiz parçalı da görücüye çıktı. Müthiş. Enfes. Her sezon forma almayı nisan-mayıs'lara kadar erteleyen ben (gerçi çoğu zaman elimde olmuyor ya neyse), bu sezon beyazı da, parçalıyı da en geç eylül'e kadar almalıyım.
05-06'dakini saymazsak, uzun süre sonra Gs, gerçek formasına kavuştu.
Bizim parçalımız ya bundaki gibi, kollardaki rengin omuz kısmını da kapladığı, veyahut kolları da parçalı biçimde ayrılmış olan formadır. O da en son 95-96'da vardı işte. Gerisi hikaye.
Bu sezon siyah yok ama olsun. Zaten genelde bir sene var, bir sene yok siyah.
Parçalının altına beyaz şort giyilmesi de yine geleneksel bir hamle. Biliyorsunuz çook eskiden, Metin Oktay zamanında filan parçalının altına beyaz şort giyilirdi. Sonra siyah giyildiği de olmuştu, onu da severim ben. Sanırım kimi zaman da kırmızı olacak parçalının altı, rakibe göre yani.

Yeni parçalıda geçen sezon şampiyon olmamızın sebebiyle Türk bayrağı da yer alıyor, sağ kısımda.

Şu üstteki resimden formaların hepiciğini görebilirsiniz bir arada.
Bir de numara ve isimlerin yazılacağı karakterin de özel olduğu söyleniyor ki, o zaman dadından yinmez. Genelde ortak karakterleri dayıyorlar bize de.

Velhasılı bu sezon forma konusunda içimiz rahat olacak. Geçen bir postta yazdığım gibi, allaha şükür 4 forma da aynı tasarıma sahip değil. Bu çok iyi. Tabii geçen seneki gibi sezon başladıktan sonra uyduruk bir kırmızı dayamazlarsa da iyi olur. Uyduruk kontenjanından birforma var nasılsa. Şu kalın çubuklu olan yani.

Bir de parçalıya direkt "Metin Oktay parçalı" ismi verilmesi de çok şık bir ayrıntı.

Son olarak ise, artık kollarda ColaTurka yerine Ülker yazacak, bunu da belirtelim dikkatsiz gözler için.

0 yorum: