Değişmez

AI'ın Philly dönemine kadar olan bir kitaba başladım dün. 8. sınıftayken gittikleri bir turnuvada ikinci oluyorlar. Memphis'ten Virginia'ya dönerken eleman arka camı açıyor servisin kupayı dışarı atıyor. "Biz buraya ikinci olmaya mı geldik ki kupayı geri götürüyoruz?"

Bugüne gelelim. Detroit en sağlam hamleyi yapıp AI'ı benchten getiriyor. Ağabeyimiz de bozulmuş bu konuya. Dün verdiği demeç şu: "Düzenli olarak benchten geleceğime emekliliğimi açıklarım."

Bakalım yer mi büzük.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Detroit'in yaptigi hamle en saglam hamle filan degil. Oncelikle bu takima birak AI'i Kobe'yi, Wade'i getirsen Billups'tan fazla yarar saglayamazdi. Bu takim kimse on plana cikmiyorken sampiyon oldu; sistemiyle, duzeniyle, savunmasiyla. Billups bu takimin temel parcasiydi, oyle AI-Billups karsilastirmasiyla cozulecek bir takas degildi o.

Takasin nedenlerine gelelim... Stuckey'nin de Draft'ten kapilmasiyla Detroit rebuilding'e gitmek istedi. Baktilar ki eski havalari artik yok, Salary'i bosaltmaya karar verdiler. Michael Curry bundan geldi; sampiyonlugu birakin Playoff icin bile yeterli tecrubeye sahip olmayan bir adam. Billups'in kontrati 2010 arkasina sarktigi icin AI -kendisinin kontrati sene sonunda bitiyor- karsiliginda gonderildi. Rasheed'in zaten kontrati bitiyor; Hamilton da 2010'dan once bitecek, buyuk ihtimalle de 7-8 milyon dolar civari bir miktara kulupte kalacak. Prince hedefdeki yeni adam. Kendisini takas etmek zor olacak zira 'atsan atilmaz, satsan satilmaz' turu bir adam halinde suan. Her sistem oyuncusunun yasadigi underrate durumlarindan birini yasiyor ama yanina draft pick konuldugu halinde sampiyonluk adaylarindan birine takas edilebilir, o takimin Bati'da olmasi sartiyla elbette.

Detroit icin iyi gunler yakin diyemem. Ama rebuilding dogru karardi kesinlikle. Iverson ise, uzuluyorum soylerken, bitti.

Haketo Zaman dedi ki...

E tamam hocam, biz de demedik ki Detroit'in en sağlam hamlesi AI'ı almak diye. AI'ı alıp batırdılar, Stuckey'i koyup benchten getiriyorlar dedik. Takas olayına da katılıyorum. AI sene sonunda bitecek kontratıyla maksimum filan alamaz, mid-exception- 10 milyon arası bir şey anca.