09-10 Formalar

Öncelikle şunu söylemek istiyorum, önümüzdeki sezon Chelsea maçlarını ne olursa olsun izlemeyeceğimi şimdiden belirteyim. Bu eziyete dayanamam ben. Bir de bu rezalete sebep olan markanın Adidas olduğunu düşündükçe cinnet geçiririm. Adidas böyle kötü bir tasarıma imza atmış olamaz, hele de bunu Chelsea gibi bir takımda uygulayamaz. Ama yapmışlar artık. Oldu da bitti maşallah yani. İnanılmaz.
Şu postta bu yeni tasarım şablonu ve yeni Chelsea "home" formasını göstermiş, hakkında da iki kelam etmiştik. Tabii artık yeni sezon formaları İngiltere'de başta olmak üzere, çok erken tanıtıldığı için, Chelsea formasının nasıl olacağı resmiyete dökülmüş durumda. 2. forma henüz tanıtılmadı sanırım. Ama o da belli sanırım. Hatta 3.sü de.
2 ve 3'ün desenler güzel de, o şablonla olmuyor işte.

Mavi'yi bir daha koyup da göz zevkimizi bozmak istemiyorum. 2 ve 3. formalar bunlar:

Hadi bizim kıçı kırık büyüklere bile yapıyorsunuz da, koca Chelsea'ye de yediriyorsunuz ya bu taktiği, helal olsun:Bütün formaların aynı tasarımda olması. Hatırlarsanız, 07-08 sezonundaki 3 formamız da (kırmızıyı saymayın, ayrı mesele o) tek bir tasarımın ürünüydü. Yani takım hangi maça çıksa, biz farklı renkleri görsek de, oyuncuları hep aynı desen içinde iziyorduk. Bu sezon ondan kurtulduk şükür. Bravo Adidas'a.

Fakat diğer Adidas ile anlaşmalı olan büyük kulüplerin 1. formalarında bu dandik tasarım görülmüyor. Zaten dikkat edilirse, Milan ve Real forma konusunda çoğunlukla ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Özel tasarımlar filan olur. Önümüzdeki sezon da öyle olacak gibi. Artık Chelsea 3-4 senedir bünyelerinde diye mi böyle, veya başka sebepten mi bilemem ama, Chelsea bu sezon forma konusunda fena sıçtı.
Şunu da söylemeliyim, Real ve Milan'ın yeni formaları belli olalı bayağı zaman olmuş, benim haberim olmamış. Neredeyse 3 aylık mevzu yani bu. Kötü olmuş ama neyse artık.
Real'in yeni sezon forması şu:
Sarı renk filan var, bu hoş. Bir de Real Madrid'in ilk armasını kondurmuşlar, sağ göğse. Bu da güzel bir ayrıntı.
Bu da Milan'ınki:
Bu formada güzellik ise, sanırım daha önce hiç denenmemiş olan, yakanın beyaz olması hususu. Zaten her sezon Milan formasında yaka olması gerekir ama, olmuyor son yıllarda genellikle. Ne alaka derseniz, aşinalıkla ve klasiklikle ilişkili diyebilirim. Real ve Milan takımları futbol tarihinin temel taşlarından. Ve alıştığımız, bildiğimiz formaları hep yakalıydı dikkat ederseniz. Keşke Adidas ve bu kulüplerin ilgili birimleri de bu noktaya dikkat etse. Bir de çubuklar daha incelmiş. Kollarda son yıllarda her zaman olduğu gibi çubuk yok, düz siyah gidiyor.

0 yorum: