Zodiac


Dün maçı izleyemedim ama göz ucuyla etraftaki yerlerin televizyonlarına bakarken Fenerbahçe'nin formasındaki abukluk dikkatimi çekti. Zaten nasıl çekmesin...

Fenerbahçe sezon başı formalarını tanıttığı zaman ligde giyecekleri çubuklu formalarının arkası da çubukluydu. TFF'nin sezon başı forma kurallarında, aynı UEFA gibi, formaların arkasında numaralar ve isimlerin olduğu bölge düz olmak zorunda yazıyordu. Fenerbahçe ise bu kurala uymayan formalar tanıttı ve ligde de kullandılar bir kaç maçta. Tabi UEFA lig gibi değil, onlar olmaz dediyse kullanamazsınız. Bu sebeple Fenerbahçe Avrupa maçları için arkası sarı çubuklu formalar da yaptı ekstradan.


Dün ise ligde oynadıkları maça daha önce giydiklerinin aksine arkası düz formalar ile çıktılar. Ancak UEFA maçlarında giydikleri sarı sırtlı değil, lacivert sırtlı formalar kullandılar bu sefer.

Ben böyle şeyleri çok merak ederim. Gelen bir uyarıdan sonra apar topar mı yaptılar da dikkat etmediler ? E madem zaten hazır UEFA formalarınız var arkası düz, neden bir de böyle bir forma yapma gereği duydunuz ? Biri çıkıp bu tip detayları anlatsa ne güzel olur Günt.


Kurala gelecek olursak. UEFA'nın Avrupa maçları için uyguladığı kuralın ligde de benimsenmesi tamamen saçmalık. Takımların gerçek formalarını bozmaya yönelik, saçma sapan bir uygulama. Ne olacak ligde Fenerbahçe arkası çubuklu, Galatasaray arkası parçalı giyse ? Sürekli olarak konan-yenilenen bu kurallar formaların özlerinden uzaklaşmasına neden oluyor. Ben anlamsız buluyorum. Hadi Avrupa'da neyse de, "annemizin liginde" bu tip kurallara hiç bir zaman sıcak bakmayacağım.

Fotoğrafları, bizim Galatasaray Formaları Forumundan materyal'in paylaşımından aşırdık.

1 yorum:

Burak Eken dedi ki...

UEFA kurallarına sahip çıkmakla birlikte ligde bu tür detayların serbest olması fikrine de sonuna kadar katılıyorum.

Ayrıca son 3 maçta 3 farklı çubuklu giyilmesi de hakikaten çok enteresan oldu. Tarihte örneği yoktur herhalde, üst üste 3 maçta aynı formanın 3 farklı versiyonunun giyilmesi...