Dime #14

  
-Sağolsun @dombili yukarıdaki sekansı benim için youtube'a upload etmiş. Her izlediğimde Ayda Mosharraf'ın şu performansı ile eş zamanlı, dünyada kalan son patates kızartmasının Burger King yapımı olduğunu öğrenmiş bir ifadeye bürünüyor yüzüm. Rondo'nun sakatlığından sonra Boston Celtics 7-1 ve tek mağlubiyetleri üç uzatmalı Nuggets zaferinden sonra back-to-back çıktıkları Bobcats deplasmanı. Bu 7 maçın içinde Heat, Clippers ve Lakers da var. Ayrıca Paul Pierce'ın 27-14-14'lük monster triple double'ı ve Kevin Garnett'in 25.000 sayı barajını aşması var. Bense şu istatistiğe dikkat çekmek istiyorum; Lakers maçının üçüncü çeyreğinde (yukarıda da son dakikalardaki sekansını gördüğünüz çeyrek) 37 sayı attılar. 21 şutun 16'sı isabetliydi ve tam 10 asistle geldi bu 37. Sayıların 18'i boyalı alandan, 6'sı üçlük çizgisi dışından. Bu sezon bir maçın bir çeyreğinde yakaladıkları en yüksek sayı. Diğer bir istatistik ise — maçın oynandığı tarihin son gün olduğu baz alınarak, 2013'te Celtics'in rakipleri 92.6 sayıda tuttuğu (lig 4.sü), %42.1 ile şut attırdığı (lig 1.si), %31.1 ile üçlük attırdığı (lig 1.si) ve 14 maçta (18 toplam maç)100 sayının altında sayı yediği. Bu kadar.

-Samuel Dalembert bu sene Larry Sanders'ın sakatlandığı 29 Ocak'taki Pistons maçına kadar 5.2 sayı, 4.6 ribaunt, 1.2 blok ortalamalarıyla oynuyordu. Samuel Dalembert, o günden bu yana 12 dakika oynadığı Knicks ve 6 dakika oynadığı Magic (Sanders geri döndü, sonra tekrar sakatlandı) maçlarını çıkartırsak 6 maçta 15.1 sayı, 10.8 ribaunt, 2.8 blok ortalamalarıyla oynuyor. Nuggets karşısında da 35 sayıyla kariyer rekoru kırdı. Bu sene Bucks için büyük sürpriz olan Larry Sanders, sakatlığında bile takıma faydalı olmayı bir şekilde başardı. Kontratının son senesinde olan ve $6.7 milyon alan Dalembert, rotasyonun sonuna itilmeyi hak etmediğini gösterdi. Şimdi Milwaukee GM'i John Hammond'ın (bu adam Jurassic Park'ta oynamıyor muydu ya) düşünmesi gereken bir şey var. Takas değeri yükselen Dalembert'i göndermek mi, yoksa bu sene sonuna kadar oyuncusundan alabileceği maksimum verimi almak mı?

-Bu bölümde ben aşağıya All-Star cumartesi etkinliklerinde rol alacak oyuncuları yazıyorum ve kırmızı boyayla kazanacağına inandığım ismi belirtiyorum.

Shooting Stars:
Team Harden: James Harden, Tina Thompson, Robert Horry
Team Westbrook: Russell Westbrook, Maya Moore, Sam Cassell
Team Bosh: Chris Bosh, Swin Cash, Muggsy Bogues
Team Lopez: Brook Lopez, Tamika Catchings, Dominique Wilkins

Skill Challenge: Jrue Holiday, Brandon Knight, Jeff Teague, Damian Lillard, Jeremy Lin, Tony Parker

Three-Point Contest: Paul George, Kyrie Irving, Steve Novak, Ryan Anderson, Matt Bonner, Stephen Curry

Slam Dunk Contest: Gerald Green, Terrence Ross, James White, Eric Bledsoe, Jeremy Evans, Kenneth Faried

Muggsy'nin organizasyona nefis hava katacağı kesin. Onun orta sahadan attığı şutla kazandıkları anı hayal edebiliyorum. Brandon Knight eline koluna hakim çocuk, şutu da diğerlerine göre daha temiz, heyecanlanmazsa banko kuponlarda tek geçmeli. Yine önceki yıllardan edindiği tecrübeyle Stephen Curry de koşusunu kazanabilecek güçte, plase Novak. Günün en önemli ve son koşusunda bu sene çok denk safkanlar yarışacak. Geniş kuponlarda Jeremy Evans hariç beş isim de yazılabilir.


-Bynum hair update!!! Görünce şöyle oldum. Ayrıca paşamızdan olumsuz haber var; "I worked out for two days on the court and I had a lot of pain, so I backed off a little bit today." demiş. Şubat sonunda dönüp dönmeyeceği hakkındaki soruya da "We’ll have to see if I had a setback or not." diye eklemiş. All-Star arasından sonra dönmesi bekleniyordu, sanırım kendisi de ne durumda olduğunu bilmiyor.

-Lakers hakkında her dime'da en az bir paragraf çemkirmezsem olmuyor. Ama yapabileceğim bir şey yok, basına o kadar çok malzeme veriyorlar ki. Son dönemin konusu daaa... Howard. YİNE. Shaquille O'Neal'ın oyunu domine ettiği yıllarda sürekli olarak başına gelen tek olumsuz şey vardı: ardı arkası kesilmeyen sert fauller. Çünkü çok güçlüydü ve kötü faul atıyordu. Herhangi başka bir oyuncuya aynı faulü yapsanız oyundan atılabilirdiniz ama bunu Shaq'a yaptığınızda neredeyse %50 ihtimalle takımınızın 2 sayı yerine 1 sayıyla kurtulmasını sağlıyordunuz. Şimdi önceki cümleleri, "Shaq" yerine "Dwight" koyup tekrar okuyun. Howard omzundan sakatlandı ve Pau Gasol'ün de en az 6 haftayı kaçıracak sağ ayak sakatlığıyla Celtics deplasmanı öncesi takımını yalnız bırakmamasını gerektirecek bir ortam oluştu. Durumu game-time decision olarak belirlendi ve maç öncesi Lakers oyuncularıyla basın arasında a-ca-yip diyaloglar döndü. Kobe, Howard'ın iyileşmesini bekleyemeyeceklerini, onun fedakarlık yapması gerektiğini, başkasının sözlerine kafayı takmamasının (Howard'ın) yararına olacağını belirtti. Nash de bunu destekleyecek bir yorum yaptı. Howard ise bütün bu söylenenlerin kendisine aktarılması sonucu özetle "Just Kobe. Just Kobe." diye geçiştirdi durumu ve gerçekten acılı bir sakatlık yaşadığını yineledi. Grantland'de Rembert Browne'ın şöyle MÜKEMMEL gif'li anlatışı var olayı, aşağılara indikçe gözyaşlarınıza hakim olamayacaksınız. Gülmekten. Sonuç olarak Howard sahaya çıktı ve çıkmasa da değişen bir şey olmayacaktı. En son, Heat deplasmanı öncesi dünya üzerinde konu hakkında yorum yapmayan tek ve son isim olan Howard'ın babası da "The problem is the coach. He needs to step in and say, 'You guys have got to be quiet. We're trying to secure something here.' Dwight is probably looking at the coach, thinking, 'What are you going to do?' I promise, if that had been Stan Van Gundy, that wouldn't have happened. Howard wouldn't have been admonished publicly. I think the coach has a lot to do with who controls Kobe's mouth right now." dedi. D'Antoni de buna, eeeh... Blah, blah, blah. Değişmeyen tek şey, Lakers Heat'e de kaybetti. Haklarını yemeyelim, Grammy nedeniyle Staples Center'dan uzaklaştıkları 7 maçlık deplasman turunu 4-3'le geçtiler. Onlar için fena değil.

-Miami Heat 5 maçtır kazanıyor. Lebron James 5 maçtır 30 sayı barajını geçiyor. Bu seri, Heat franchise'ında bir rekor da olsa buraya kadar her şey normal. Şimdi başa alalım. Miami Heat 5 maçtır kazanıyor. Lebron James 5 maçtır 30 sayı barajını geçiyor ve bunu %71 FG, %60 3FG, %78 FT ile yapıyor. OHAAAAA. Aynı zamanda bu 5 maçta 34 ribaunt alıp 30 da asist yaptı, bir de bunu. Şurada shot chart'ı var. Bunlar inanılması güç, anlaşılamaz, anlatılamaz, izlemeden inanılamaz, izlesem de inanmayacağım, hatta izleyip de inanmadığım çok absürt rakamlar. Öte yandan Varejao diyor ki; "He could return. It could happen.I didn't think that he would leave. But I think there is a chance he could come back." Yorum yok. Lebron durdurulamıyor, Heat durdurulamıyor. Wade de Lebron (son touchdown) sonrası dönemden beri kariyerinin en formda günlerini geçiriyor. ESPN'den J.A. Adande ile Israel Gutierrez, Doğu'da herhangi bir kadro Heat'i altına alabilir mi konusunu tartışmışlar.


-Roses are red, violets are blue, DMC was ejected, AGAIN!!! Bu sefer neden derseniz, hakeme "lanet bir kadın gibi davranamazsın" demiş. Ama açıklaması çok şeker ya; "Before that, the officials tell us if you have a problem with them, come talk to them. They give us permission to do that. I tried to wait until the play was over. I waited until the play stopped. I went up to the ref. He kept telling me, ‘Don’t talk to me, don’t talk to me, I don’t want to talk to you.’ So I waited until halftime. He said the same thing. He was saying, ‘Don’t talk to me.’ So my response was, ‘You don’t have to act like an effing female.’ I shouldn’t have said that. That’s about it." Bu sefer DMC'nin yanındayım. Leave DMC alone!

-Bu bölümümüzdeee...

Who's HOT? 

NBA tarihinin gelmiş geçmiş en klas formasında Indiana Pacers'ın şu formaları olarak karar kıldım. Rudy Gay yeni takımına çabuk ısındı, Pacers'ı da normal sürenin sonundaki şu steal'iyle ve uzatma sonundaki şu game-winner'ıyla avladı. Nate Robinson Doğu'da haftanın oyuncusu oldu. Tekrarlıyorum, Nate Robinson Doğu'da haftanın oyuncusu oldu. Nuggets broadcast'i Danilo Gallinari'nin bu şutunu "shot of the century" olarak sundu. Beynine kan gitmeye başladığı an "shot of the year"a çevirdi. San Antonio Spurs 8 Şubat'taki Pistons maçına kadar 11 maçlık bir galibiyet serisi yakaladı ve bu seri boyunca Tony Parker 23.2 sayı, %58.3 FG, 9.3 asistle oynadı. Bu seride Spurs big three'sinin sadece bir maçta beraber oynadığını belirtmekte yarar var.

Who's NOT?

Basketbolun Kamerun'u Golden State Warriors'ın şu formalarına bakın. John Wall ayakkabılarını bağlamak için yanlış zamanı seçmiş. Mirza Teletovic, Pistons potalarına üç pozisyon üst üste üçlük atıyor... AIRBALL! Airball ("airballs are in the air tonight") demişken, Deandre Jordan alley-oop'u airball'la bitirmeyi başarmış. Portland Trail Blazers bench'i 13.1 dakika süre alıyor, 16.7 sayı atıyor (29. sırada Indiana Pacers 25.4 sayı), .381'le şut atıyor, 10.5 ribaunt çekip, 3.9 asist yapıyor ve bütün bu kategorilerde ligin son sırasında. İğrenç.

-"We said we’re not going to shave until we’re back to .500. So it’s been rough. There’s been some itching going on. And since we’re still down seven games below .500, that’s a long way to go." Dirk Nowitzki. Kendisinin ve takım arkadaşlarının .500 galibiyet seviyesine gelene kadar sakallarını kesmeyeceklerini söylemiş. Mavericks şu an 22-29. Önlerinde nispeten zor olmayan bir fikstür var. Yine de onları rahmetli Dumbledore gibi görme ihtimalimiz az değil.

0 yorum: