Beşiktaş Hakkında

Ülkenin 3 büyük kulübünden birinin bu kadar saçma-salak yönetilmesi sinir bozucu. Sürekli garip olaylar, yanlışın yanlışı transferler, kavga-dövüşler.
Bu o kadar öyle ki, takımın forma seçimleri bile çok lakayit.
Son 4 sezondur tamamen siyah ve beyazdan oluşan formalar yapılıyor. Sanırız şu Çarşı'nın "erkek adam renkli takım tutmaz" şiarı gereğince kırmızı renge, 3. renkleri olan kırmızı renge yanaşılmıyor. Burada anlatmak istediğim, endüstriyel futbol gereği bir takımın 3. forma filan yapması veya farklı renk kullanması değil;bir takımın kuruluşunda 2 renginden biri olan, ve sonradan da 3.rengi kabul edilen bir rengin neden kullanılmadığı? Acaba gerçekten demin söylediğim sözü ilke edinerek mi kırmızı rengi faal hale getirmiyorlar? Eğer öyleyse Bjk'ye olan sempatim dibe vurur.
Kiminize göre bu, çok da önemli değil. Ama aynı zamanda bu sizin, futbolla ne kadar yüzeysel ilgilendiğinizi gösterir.
Her şeyden önce bu bi zevk, bir estetik meselesi.
Artı takımınızın hangi renklerle sahada "durduğu" da fazlasıyla önemli, çünkü, bu karakteri de belirleyen bir unsur. Benimsemekle de alakalı. Yıllardır kullanılan renk yadırganmaz, ama siz takım tarihinde olmayan rengi kullanırsanız da tepki çekersiniz. Örnekleri de çok.

Yukarıdaki şu formayı görüyor musunuz? Ne kadar da şık. İşte bu, Bjk'nin son kırmızı forması. Sezon da 02-03. Sonrası için hafızamı zorluyorum ama yok sanırım. Yani tam 6 sezondur kırmızı forma giymiyor Bjk.

Vahim bir durum kısacası. Tavır mı aldılar kırmızıya karşı ne. Hadi Aziz Yıldırım'ın kırmızı krampona kızmasını anlarım da, bu ne. Onun lafını etmişken;Kazım geçenki maçtan sonra bir daha kırmızı renk krampon giyer mi, hiç sanmıyorum.

0 yorum: