Nba 08-09


Sezon başlamadan önce yazıp bitirelim dedik ama, teknoloji denen illet izin vermedi. Yine de çok geç kalmış sayılmayız. Power Rankings vari bir şer yapacağım ama, grup grup olacak. Lig öyle karışık ki, tutup da kimseyi sıralayamam. Batı'dan başlayalım.

Batı Konferansı:
Kuzeybatı Grubu:

-Minnesota:Play-Off yapmaları pek mümkün değil tabii bu batı'da. Genç bir takımlar. Şu durumda en önemli oyuncuları Al Jefferson. O yine belli bir düzeyde oynayacaktır da, ya gerisi? Corey Brewer "güvenimi" bu sezon boşa çıkartmaz umarım. Kevin Love'dan ümitliyim gelecek için.

-Denver:Camby'yi yollayan ve onun dışında savunmayla zerre alakası olmayan bir takım hakkında ne yazabilirim ki? Ya Camby yerine yıllardır sakat olan Nene'ye güvenmelerine? Bari Ivy'yi de salın da, adam son yıllarında yüzük peşinde koşsun.

-Utah:Tam olarak şampiyonluk adayı olmasalar da, olamazlar da diyemeyiz. Elinde Ak47 gibi bir adamın olup da, onu doğru-düzgün kullanamamak çok "hazin". Mehmet bir kez daha All-Star yılındaki gibi oynar mı, zor. Deron Williams daha da yükselecek (Amerikan basketbol yazarı sıtayl).

-Portland:Herkes onlardan çok umutlu, (Onur abi selamlar) ama ben olamıyorum bir türlü. Aha işte, Oden yine 2-4 hafta arası yok. Webster da sakat. Ha, Rudy coşup da eksik kapatacaksa onu bilemem. Play-Off yapamazlarsa şaşırmam.

-Oklahoma City:Onlar da ööyle takılacak işte. Jeff Green'e çok gıcığım. Formaları da çok kötü ayrıca.

Pasifik:
-Lakers:Bu sene sanırım olacak. İlk maçlarına bakacak olursak, çok rahatlar. Kobe'nin 20 sayı ortalaması tutturmasına bile gerek kalmaz belki. Benchten de iyi destek geliyor. Odom mızıkçılık yapmazsa, finale rahat ulaşılır, sonrasını bilemem.

-Suns:O "7 saniyede hücum eden" takım artık yok. Nash oldu 35, Shaq zaten malum. Yüzük çok zor artık. İster misiniz, Shaq bir yüzük daha için, bir takas daha yapsın. Matt Barnes'ı almak iş değil. Onlar açısından tek umudum Amare. O da Fantazi Lig'de takımımda olduğu için. İlk maçta bizi yendiler, intikam yakında.

-Kings:Yeni formaları güzel değil. Donte Greene'den umudum var. Bizden giden Udrih, orada aslan kesildi ya, ben daha hiçbir şey demiyorum.

-Warriors:Korkunç sempati beslediğim, "allah allah allah" şeklinde bir hücum stratejileri olan Warriors, az biraz değişiklikle girdi sezona. Barnes, Davis gitti. Oyun kuruculuk Ellis'e emanet edildi. Ama o da bir haltlar yiyip sakatlanıp, bir de ceza alınca, üstüne yeni gelen Marcus Williams da sakatlanınca, ilk maçlar için pg mevkii bir çaylağa kaldı. Turiaf hamlesi harika. Play-Off yapmalarını istiyorum, ama zor gibi şu anda.

-Clippers:Baron ve Camby'yi aldılar. İddialı gibi görünüyorlar ama işleri zor. Bir de Ricky Davis belası var. Kaman aynı şekilde devam ederse, şansları yükselir. Steve Novak'da da iş var gibi.

Güneybatı:

-Spurs:O kadar yeni güçlenen takımın arasında "demode" ve yaşlı duruyoruz tabii. Bir de Manu yokken hele... Roger Mason hamlesi çok akıllıca. Çok faydalı olacaktır bize. Udoka'nın da gelişeceğini düşünüyorum. Şu Ian Mahinmi de senelerdir D-League'e gönderilip duruyor. Hiç mi iş yokmuş, anlamadım ki. Tahminen yine en az Batı yarı finali olur. Son uyarı:tek sayıyla biten yıldayız! Her şey mümkün!!

-New Orleans:Herkes onlardan çok ümitli. Yüzük olur diyenler bile çok. Paul tabii çok büyük olacağını belli etti ama, aşırı güveniyorlar sanki onlara. Posey hamlesi çok mühim. O da Horry oldu çıktı. Julian Wright içine vursun, sağlam eleman. Çok sayıda iyi şutörleri var, ve bunları işletecek adam da(Cp3) var ellerinde.

-Dallas:Dirk yine işini yapacaktır, onda sorun yok. Benim esas umudum Rick Carlisle tarafında. Götü başı düzeltecektir eminim. Yüzüğe ulaşırlarsa filan, hiiç şaşırmam. Josh da ne dengesiz adamdır;birmaç ilk çeyrekte 15 tar, ertesi maç 5 sayı atar. Hiçbir şey bulamazsa da Abd bayrağına söver filan.

-Houston:İşte "Allah kaza bela vermezse" benim bu sezonki şampiyonluk adayım. Ron 91(Pacers) ve 93(Kings)ten sonra 96 no'yu alarak seriye devam ediyor. Eğer başlarına sakatlık gelmezse,en ciddi yüzük adayının onlar olduğunu düşünüyorum. İlaveten Ron arıza çıkarmazsa. E çıkarmasın da bi' zahmet. Kontrat sezonu.
Ayrıca Barry transferi de iyi oldu onlar adına. Bench açısından çok sorun yok sanki hevesli gençler vs.

-Memphis:Çaylak Darrell Arthur ilk Nba maçında 15 ribo alınca ister istemez dikkat çekiyor. Kaliteli ve genç kısaları var. Uyum sağlarlarsa ilerisi için olumlu haber. Marc Gasol'ün geleceği de merak konusu. Play-off ihtimallerine değinmiyorum bile.


Doğu Konferansı:
Güneydoğu:

-Atlanta:Childress bu tarafa kaçtı, efektif bench desteği azaldı. Al Horford'u çok seviyorum ve büyük oyuncu olacağına inanıyorum. Geçen sene Play-Off'larda Boston'ı zorlamaları akıllarda ve onlar için pozitif değerde. Play-Off belki.

-Charlotte:Draftlardan aldıkları gelecek vaad eden gençler bir türlü istenilen seviyeye gelemedi, gelecek gibi de görünmüyorlar. Larry Brown ne kadar etki eder takıma, o da meçhul.

-Orlando:Dwight post yapmayı öğrendiği gün kurban keseceğim.Orta mesafe atmaya başladığı zaman da kendimi! Bir de utanmadan sleeve takmaya başlamış. Hido bakalım devam ettirecek mi yükselişi. Battie'nin düzelmesi hayra alamet. Pietrus da soru işareti.

-Miami:Beasley çok kırgın, hevesli. Ama bu sezon katkısı sınırlı olacak gibi.Wade ayrılsın buradan. Marion'ın zaten gidici.

-Wizards:İşte Nba'in "cenabet" takımı. Arenas 3. ameliyatla haşır-neşir. Umarız sağlam döner. Haywood da sakat. Potaaltı geçen sezonu "bay geçen" Thomas'a kaldı. Dee Brown'ı az da olsa izleyecek olmamız hoş. Andray Blatche'nin fena götü kalkmış.

Merkez:

-Milwaukee:Redd ve R-Jeff Play-Off'a yeter mi? Bir ihtimal. Jianlian'dan kurtulmalarına sevindim. Sessions'a dikkat. Ayrıca "evrenin en iyi şutörü"ne de sahipler, aman.

-Cavs:Mo Williams hamlesi güçlendirdi onları. Lebron yine belli de, Gibson-Wallace-West gibi oyunculardan gelecek ekstra katkılar kaderlerini belirleyecek.

-Indiana:Hareketli oynayacakları belli. Bir de Tinsley'i paketleyebilselerdi.Play-off olmaz da, dolaşırlar öyle.

-Detroit:Kimileri onların zamanının geçtiğini, kimileri de hala mecallerinin olduğunu savunuyor. Ben kararsızım açıkçası. Yine Doğu finallerine yükselirler de, gerisi?

-Bulls:Zamanında eline geçen fırsatı kullanmazsan, sonra ne hallere düşeceğini sen bile bilemezsin. Rose'a güveniyorlar. Ben uzunlarına kılım. Hele de Thomas'a. Ellerinde yine çok sayıda yetenekli adam var,ama işte yapamıyorlar bir türlü.

Atlantik:

-Boston:Yüzüğü koruyabileceklerini hiç sanmıyorum.Miami örneği gibi olacak. Posey büyük kayıp. Bir daha aynı konsantrasyonla oynamaları çok zor. Gençlere daha sık şans vermeliler.

-New Jersey:Carter tek tabanca kaldı ve, o da All-Star arasında gidecek gibi. Lebron umudu onları ayakta tutuyor biraz gibi ama, garantisi de yok ki.

-Sixers:Brand'in gelmesi önemli tabii. Ama dış şut problemleri çok bariz. Ben düşünüyorum bazen, hayrına yardıma mı gitsek diye. Play-Off yapacaklardır.

-Toronto:O'Neal adam olup da oynarsa, işler değişir. Solomon'ın ne yapacağı da merak konusu tabii. Delfino gitti, Kapono daha fazla atacak-pardon, sokacak. Siyah formaları çok güzel.

-Ny: Çok merak ediliyorlar. Yeni koç, yeni düzen. Curry ve Zach gibi 2 hayvan nasıl"koşacak"? Lee nasıl birrol oynayacak bu yeni düzende? Duhon ne kadar yönetebilecek takımı? Sanırım Play-Off başarı olur onlar için.

3 yorum:

Haketo Zaman dedi ki...

nah, wade ayrılsın. adam ol salih :Q

Unknown dedi ki...

Süper bi yazı olmş jim. ellerine saglık diorum. ben de katılmadıgım bi kaç noktaya deginmek istiorum ;

kuzeybatı hakkında fazla sölenicek bişi kalmamış sen açıkça belirtmişin ama boozer konusu kafa karıştırıo utah için kontrat sezonu olması (umarım bitiodur bilmeden yazdım) ve form düşüklüğü fazlasyla başını agrıtır gibi babajerry nin .. ayrıca portland yazısı için tesekkurler

pasifikte ligi karıştırabilecek öngordugum 2 takım var bence. clippers ve GSW enteresan oyun anlayışlaryla batıda kime çelme takarlar olmadk hangi takıma kaybederler meçhul. kings beklemede ama neyi bekliolar bilmiorum. Amareye muhtaç bi suns ve KOBE

guneybatıda şampionluk için 2 adayımdan biri olan Hornets cok dogru hamleler yaparak lige girdi.sende söledigin gibi spurs veteranlarla ilerlio,dallas kidd olmasına ragmen bence soru işareti,
memphis oldkça yeni takım ve Ron tarzı bi arızaya sahip olan 2. şampionluk adayım rockets !

Dogu basketbolunu daha çok sevmeme ragmen daha sonra degerlendirmem gerekecek zira hesap ödemem gerekli :Pp

Herkese saygılar sevgiler ..

L dedi ki...

@hüseyin:
lan görmüyomusun durumu, fanatiklik yapma bana. böyle bi yetenek miami'de çürüsün mü, salağa bak.

@onur abi:

eyvallah abi.
utah'da boozer meselesi sezon ilerledikçe açıklığa kavuşur elbet.

gsw ve lac ortalığı karıştıracak ama, kendileri ne halde olacak, mesele o.
hornets iyi hoş da, cp3'ye yedek ola bi de. pargo dışında herkes olur :D