Çaylaklar Hakkında

Bu draft meseleleri karışıktır. Erken teşhis yapmaya gelmez. Mesela benim az sonra öveceğim elemanlar 2 sene sonra sıçabilir. Garantisi yok. Zamana ihtiyaç var.
Aslında bu yazı kafamda yoktu ama, dün gece draftta seçilmemiş Anthony Morrow'un G.State-Clips maçında ilk 5 çıkıp 42 dakikada 15/20 ile (ohaa) 37 sayı atması harekete geçirdi. Ayrıca birçok eleman da dikkati çekiyor bu sene draft olanlardan, tahmin edilenin çok üstünde sayıda kişi hem de.

İlk önce ilk 5 sırada draft edilenlere bakalım. Bunların arasından sadece Rose'u izleyebildim. Westbrook'u mesela sezon boyunca izleyebileceğimi tahmin etmiyorum, çünkü adam Thunder'da oynuyor... Box Score'lara dikkatli bakmak ve yorumları okumak düşüyor bize.
Rose çok çabuk ve delici bir oyun stiline sahip. İstikrar kavuşması gerek ve şöyle bir dezavantajı var ki, "bu sezonun" Bulls'unda oynuyor. Tam bir kaos. Maçtan maça ilk 5 full değişebiliyor. Korkunç kadro derinliği var ama, bir sike yaramıyor ki. Yapacaktınız geçen sene takas... Rose'dan umutluyum.
Beasley zaten süre sorunu filan yaşamıyor ve ona güveniliyor. Ama bir tek Marion'la rol çakışması var diye duydum, o yüzden Marion gönderilebilirmiş falan. Alışsın bakalım bi' lige, ortama.

Mayo sanki daha önceden ligdeymiş gibi alışmış görünüyor, iyi skor buluyor. Memphis'in arka alanı kaliteli olacak gibi.
Kevin Love'u Ntvspor'da yayınlanan Gunnin' For That'de izlemiştim ve dikkatimi çekmişti, şimdiye kadar yaptığı istatistikleri de dikkat çekici. Onu da bayağı bir izleyemeyeceğiz sanırım.
Lopez ikizlerde de iş var gibi. Hele de Nets'dekinde. Böyle kardeşlerin, ikizlerin filan ligde yer alması her zaman hoş rekabetlr yaratır.
Bayless çok övüldü bana ama, şu ana kadar pek şans bulamadı. Zaten takımın hepsi genco. Ama bu, ondan ümidi kestiğimiz manasına da gelmemeli. Zaman.

Spurs'teki Hill bu ara iyi işler yapıyor. Farmer da ara ara öyle. Tolliver da görünüşe bakılırsa yeni Sheed.
Miami Chalmers'ı ilk 5 başlatıyor. Suns normalde olmadığı kadar, çaylaklara şans veriyor.
Pacers'da Hibbert ve Rush takımın bu halinde sık süre bulacak, kendilerini gösterebileceklerdir.
Kings'te Jason Thompson'ın ilk 5 çıktığını görüyoruz bu ara. Grizz'de Darell Arthur, ribaund katkısıyla dikkat çekiyor.
Ve son olarak da, Bucks'ta Luc Mbah A Moute. O da potaaltında yaptıklarıyla dikkt çekiyor diyebiliriz. Geçenlerde bir maçta 10'u hücum, 17 ribaund aldı. Bu bir çaylak için çok fazla. Ve o maçın ardından ilk 5 çıkmaya başladı eleman. Gerisini getirecek mi bakalım.

0 yorum: