Makus Talih

Günümüz Nba'i, basketbol tarihindeki en iyi oyunculardan bazılarına evsahipliği yapıyor, ve bunlardan bazıları güçsüz takıma denk geldiği, bazısı ne bileyim Jordan'a tosladığı, bazısı da daha 1. turu geçemediği için, kişisel olarak ortalığın anasını sikse(ler) de, takım bazında bir türlü başarıya ulaşamıyor.
Tracy McGrady bu ligde 2 kez sayı kralı olan, son dönemlerin en iyi skorerlerinden. Ayrıca sadece iyi bir skorer değil, çok yönlü, gerekirse takımını da oynatabilen bir oyuncu. Bu özelliği kariyerinin son yıllarında belirginleşse de, sonuçta var olan bir şey. Ve bu oyuncu, neler neler barındıran kariyerinde, daha 2. tur görmüş değil. 2. tur. Tam 7 kez 1. turda toslamış T-Mac adamı. Belki bir açıdan daha beterleri var, mesela Malone-Stockton ikilisinin vaziyeti, Chuck, Reggie, Iverson. Ama burada bahsettiğimiz "1. tur". Yani koca kariyerde bir tur bile geçebilmiş değil T-Mac. Bu durumun sebebini incelemek veya düşünmek bu yazının yazılış sebebi değil;belki başka bir yazıda. Fakat gerçekten trajik bir durum bu.

Nereden çıktı derseniz, şuradan çıktı bu:Az önce Nba Action vardı. Orada Denver-Hornets serisi anlatılırken, Melo ve Denver hakkında "5 senedir 1. turdan ileri gidemeyen" ifadesi kullanıldı. "Amanın" dedim. Bir T-Mac vakası daha. İşin garibi, bu pek dillendirilmiyor etrafta-kimse farkında değil sanırım. Yani Lebron kadar olmasa da, Melo da bu yeni neslin (ve 03 draftı'nın) önde gelen büyük oyuncularından. Nba'de önemli bir yeri var tüm saçmalıklarına rağmen. Bu durumda sanırım Wade ve Lebron'un dominasyonlarının payı büyük. Melo da vukuat işledikçe, bu vaziyet kaçınılmaz oluyor sanki.
Neyse ki Melo şanslı. Dumars beyin Ivy hevesi sağolsun, Nuggets ve Melo bu kez 2. turu görebilecek. Billups gerek normal sezonda gösterdiği performans, gerek Hornets serisinin ilk 2 maçı itibariyle bırakın bu seriyi, daha da ileri götürebileceğini gösterdi Nuggets'ı.
Karşı cenahta Paul var ama, Paul'e rağmen Hornets'ın pek "durumu" yok bu turu geçmek için. Artık ne zaman oralardan ayrılmayı düşnür Cp3, onu da yakında görürüz.

"Melo şanslı" dedik ama, peki ya o zamanki Rockets kadroları kötü müydü? Yoo. Hatta bir keresinde Dallas serisi vardı, deplasmanda 2-0 öne geçmişlerdi, (deplasmanda, 2-0) ama gene bir şeyler olmuş ve, o avantaj tersine dönüp, 4-3 kaybetmişti seriyi Houston. Sanırım 04-05 veya 05-06 idi. Olmadı mı olmuyor demek ki.

Sonuç olarak, neyse ki Melo'nun bu "1. tur hüsran serisi" kısa sürecek, tabii Paul bu kalan 5 maçta azıtıp seriyi almazsa. Öyle bile olsa, Billups bu takımda olduğu sürece elbet daha yukarı gidecektir Nuggets. Ayrıca T-Mac'in de önümüzdeki sezon sağ-salim dönmesini ve yoluna devam etmesini dilediğimizi de belirtelim. Şimdi tabii "bu Houston T-Mac'siz böyle, o sebepten, o dönünce yine sıçacaklar" muhabbeti var ama, ona da girmeyelim şimdi.

0 yorum: