Djehoua


Sivasspor'un dünkü maçta giydiği formayı görünce nasıl şaşırdığımı anlatmam zor. Olayı farkeden birçok kişi de aynı haldeydi muhtemelen sahaya çıktıklarında. Bu çubuklu formanın uygulandığı kalıp, 06-07 yılında Adidas'ın kullandığı belli başlı 2-3 kalıptan biriydi. İlk aklıma gelen örnek olarak, İspanya mlli takımı 06-08 arası kırmızı formada bu kalıbı kullandı.

Blog arşivinde var, geçen sezon da Nike Trabzon'a 06-07'de Inter'in giydiği çubuklunun bordo-mavi versiyonunu vermişti. O rezaletti, bu onu da aştı. Demek ki kulüpte hiçbir yetkili anlamıyor bu işlerden, ya da çok önem vermiyor.



Bu üstteki resim, Sivas'ın 2. kez şampiyonluk mücadelesi verdiği 08-09 sezonundan. Forma da 07-08 sezonu kalıplarından-Fb'nin 07-08'de giydiğinden işte. Bu sezon giydikleri forma, ondan bile eski. Düşünün artık.

10 yorum:

Selocan dedi ki...

Crespo falan Milli takımdaydı bu forma ile pozları var :)

yapmahayrettin dedi ki...

harbiden formayı ilk gördüğümde dedim ki la adidasın ya bunun aynısı ya da buna çok benzeyen bi kalıbı vardı ama ayıp ya koca kulüp 2 sene öncesine kadar şampiyonluk için mücadele ediyolardı ya adidas tarafından kaale alınmıyolar ya da kulüpte bi sorun var

L dedi ki...

çok ciddi bi sorun hem de

Burak Eken dedi ki...

Katalogda ilk gördüğümde şok olmuştum. "Benzetiyorum herhalde. Adidas'ın ona benzer başka bir kalıbıdır." dedim. Ama değilmiş. Resmen, 2005'te kullanılmaya başlanan bir kalıbı giyiyorlar!

Burak Eken dedi ki...

Bu arada bir ek yapayım. Adidas'ın Anadolu'daki ilk rezilliği değil bu.

Daha önce, 2006-2007 sezonunda, Anadolu'daki tüm Adidas giyen takımlar, Adidas'ın 2003'te ürettiği, Fenerbahçe'nin 2004-2005 sezonunda giydiği kalıpta formalar giymişlerdi.

Ayrıca, 2008-2009 sezonu sonuna kadar, Anadolu'daki tüm Adidaszedeler, 2002'de kullanılmaya başlanan fontları kullanıyorlardı.

N. Burak dedi ki...

İBB'nin klasik turuncu forması eski bir Nike kalıbı (geçen seneki forma) ama çorapları bu sezondan :D

Adidaszadeler de sadece Sivas'la sınırlı kalmıyor Kayseri ve Gaziantep de geçen seneki kalıpları kullanmışlar ve sanırım (umarım yanılıyorumdur) Kayseri'nin beyaz formasının kalıbını Kayseri daha önce 2006 2007 sezonunda kullanmıştı (Aynı kalıp Sivas'ın beyaz formasında da kullanılmış). Sivas'ın kırmızı formasıysa 2008 2009 kalıbı, bizim turuncu formanın yakaları dahil aynısı. Siyah formalarıysa 2008 2009'un ikinci yarısı giydikleri siyah formaları.

Antalya da geçen seneki çubuklu, Monaco tipi ve açık mavi formalarını aynen koymuş.

L dedi ki...

örnekler için teşekkürler, ben kalabalık yapmaması için yazmadım aklımdakileri.

@sportman: abi biz de 06-07'de hala 02 dünya kupası fontu kullanıyoduk ya. ona ne demeli...

Burak Eken dedi ki...

@Enjoy The Lappap:

Biz, fazladan bir sezon kullandık; diğerleri 3 sezon.

Ayrıca bizimkinin şöyle bir hikâyesi vardı. Aslında 2006-2007 sezonunun başında, hazırlık maçlarında, formalarda yeni fontlar kullanıldı. Ama daha sonra, bir önceki sezonun fontlarına geri dönüldü. Sebebini bilmiyorum; tahminimce, elde çok fazla font kalmasından kaynaklanıyordur.

Adsız dedi ki...

bence bunlardan daha rezil olan ağustos ayının sonunda; 2010 yılındayız. tuttuğumuz takım galatasaray; idman resimlerine bakıyorum... üstteki kırmızı t-shirt alttaki vişne çürüğü şort. lan ton tutturamadınız bari siyah ya da sarı şort yaptırın.

L dedi ki...

düşün artık, o seviyede bile kafa karışıklığı var, olay halledilememiş, taraftar nasıl özümsesin esas renkleri.