Mor Menekşe



Real Madrid'in lakabıdır bu. Son senelerde mor rengi üzerlerinde göremesek de, geçmişte bolca away renk olarak kullanılmıştır. Hatta eski armanın çapraz çizgisi mor renkti... Önce formalardan, sonra da armadan sildiler bu rengi. Yanılmıyorsam en son 2007-2008 sezonu Home formasının detay rengi olarak kullanılmıştı mor. O günden sonra ara ki bulasın.

Real Madrid bildiğiniz üzere sezon boyunca 2 + 1 forma yapar. Bu formaların biri beyaz home formasıdır, diğeri 2'si de koyu renk formadır. Bu koyu renk awaylerden biri Avrpa maçları için, diğeri lig içindir. Bu 2 forma hiç bir zaman görevi dışına çıkmaz. Yani ligde Avrupa awayini giymezler, Avrupa'da da lig awayini kullanmazlar...


Bu sezon Real'in 2 forması görücüye çıktı. Biri home forması, diğeri de away. Real Madrid'i bildiğimiz için bir Avrupa awayinin daha çıkacağını ön görmüştük formaları tanıtırken. Tabi çıkartmayabilirler de, ancak genelde yapar bunu Madrid. İnternete bir resim düştü (bkz:yukarı). Bana sonradan bir cin fikirlinin home forma üzerinde değişiklik yaparak oluşturduğu bir işmiş gibi geldi, ancak değilse ve bu forma gerçekten Avrupa awayi ise, Real Madrid için mükkemmel bir forma hamlesidir. Epey zaman olmuştu düz mor forma görmeyeli. Mor menekşelerin hakkını verir nitelikte ve benim bayıldığım bir çalışma olmuş... Kalıp ve üzerindeki desenler Home forma ile aynı. Bu sebeple zaten kıllanıyorum, ancak bu resmin gerçek olması bu seneki en büyük forma hayalim olu verdi birden... Satışların da saçmalayacağını düşünüyorum bu forma ile... Umarım kolpa değildir.

3 yorum:

miracsaral dedi ki...

Adidas kafana sıçayım, bu bizim mavi formanın moru ya Allah'sız. Madem tasarım yapmaya üşeniyorsun bırak taraftarlar yaptığı mükemmel tasarımları göndersinler onlardan birisini yap.

L dedi ki...

o üşenme konusu var ya. ah.

erdemklycioglu dedi ki...

abi diğer blogdaki son yazını görünce bu yazıya bi bakayım dedim. Real Madrid'in lakabı "Mor Menekşe" değil, "Mor Şimşekler". Sanırım vektiyle Fiorentina'yla karıştırdın :)