Toshiba

Farklı renk 2. forma genelde futbol işidir. Ortaya çıkışı renk karmaşasını önlemek içindir ama ortalama futbolsever (sever?) bunu özümseyemez. Her gördüğünde söver sallar. Biz son 3 sezondur malum formalarla bunu biraz kırmış gibiyiz, ama yalnızca "gibi"yiz. Elde somut veri olması zor.

Evet bu karmaşık ve gelişine girişten (gelişine giriş) sonra esas konuya gelelim. Futboldan alışığızdır farklı renk formaya. Ama basketboldan pek değil. Hatta belki hiç değil. Nedir, işte 2 renk vardır ortada büyük ihtimal. Kırmızı ve beyaz diyelim. Bir forma beyaz olur, ayrıntılar kırmızı renktir. Diğeri de tam tersi. Hangisi içerde, hangisi dışarda öncelikli, o ayrı mesele yeğen. NBA'de desen, her takımın 4-5 rengi vardır ayrıntılarla birlikte. Çoğunun da 3 forması vardır.
Farklı renk olayına gerek kalmaz.

Barcelona, futbolda kullandığı farklı renkleri basketbol takımında da kullanıyor ve bu sayede çok hoş bir bütünlük sağlanıyor. Ana 2 rengin koyu olduğu ve her halükarda bir açık renk formanın gerektiği düşünülünce, gayet mantıklı bir karar bu.


Evet, renkleri tanıdınız. Barcelona o sezon hangi rengi kullanıyorsa deplasman formasında, basket takımında da o kullanılıyor. Gerçi böyle diyorum ama, bunu bazıları için kesin bilgi olmadan söylüyorum. Çünkü bazı resimleri bile zor buldum. Sonuçta yıllar uyuşmasa bile, böyle bir gelenek var ortada.
Bir de Barça'nın 01-02'de ve sonraki sezon giydiği altın renk formanın basketbol versiyonu var ki, futbol versiyonu gibi efsane. Ama resmini bulamadım.

Deplasman formalarından bahsettik özellikle ama, aslında bu işin 1. formalardan başladığını da söyleyelim. Gasol'ün henüz sakalsız ve Barcelona'da olduğu zamanlardan bir resim. Biraz zorlarsanız Barcelona'nın bu formanın aynısıyla Beşiktaş'a İnönü'de 3-0 yenilip, Camp Nou'da 5-0 yendiğini hatırlarsınız.



O kadar ki, o sene kullanılan çubuklu deseni bile aynı olabiliyor...

2 yorum:

liverpoolandkop dedi ki...

Bir kaç senedir FB futbol-basket-voleybol ayırmadan yapıyor bu aynı forma olayını.

L dedi ki...

bizimkiler de voleybolda filan kullandı sanırım moru.