TelDaFax



Dikine veya çapraz çift şerit, genelde evey formalarda kullanılan bir tasarım hamlesidir. Örnek vermeye gerek yok, oranlarsak da bayağı bir rakam çıkar evey formalar içinde bu kullanım. Ama ilginçtir, nadiren home formalarda da kullanılıyor. Lyon'u zaten biliyoruz. "Baktığınız zaman", kuruluşundan bu yana Lyon'un formaları düz beyaz-enine şeritler-dikine şeritler ekseninde değişmeli devam etmiş. Geçen sezonki enine şeritlerden sonra bu sezon da çapraz şeritler var ve, bu iyice away havası katıyor.



Leverkusen'inki daha ilginç. Onların iç saha formaları işte kırmızı forma-siyah şort, çubuklu filan olurdu. Yakın tarihi hatırlayınca da bu şekilde. Ama bu sezon nedense hem formanın ana renk değişmiş, hem de deplasman formasıvari bir değişim var.

Benim başka aklıma gelmedi böyle. Gelen olursa yorum kısmına bi' zahmet...

2 yorum:

yapmahayrettin dedi ki...

yani sayılır mi bilmem ama geçen sezon gaziantepin bi atağı vardı böle çapraz şeritli ama onların çubuklu formaları da vardı

L dedi ki...

valla o aklıma gelmedi diyemem ama, antep'in belli bir home forma geleneği olmadığından emin olamadım. koymak olmazdı sanırım. teşekkürler yine de.