All-Star Haftasonu: Smaç Yarışması


Artık bir haftadan da az bir süre kaldı All-Star Haftasonu'na. Dedim ki bir başlayalım artık yavaş yavaş öngörülere, eksilere-artılara. Smaç yarışmasıyla başlıyoruz. Son senelerde olduğu gibi yine sponsor Sprite. Tam adı: "Sprite Rising Stars Slam Dunk Competition" yani "Sprite Yükselen Yıldızlar Smaç Yarışması." Bu senenin katılımcıları, geleneksel olarak geçen senenin şampiyonu, Timberwolves forveti Gerald Green, yine geçen senenin katılımcılarından- belki de en iyi performansını gösteren-, Magic pivotu Dwight Howard, Raptors'ın çaylak forveti Jamario Moon ve Grizzlies forveti Rudy Gay. Konuya yabancı olan arkadaşlar için, neden Kobe, Carter, Wade gibi isimler yok sorusuna cevap vermek istiyorum. Yarışmanın formatı nedeniyle katılımcılar -geçen senenin şampiyonu hariç- ligde ilk üç seneleri içinde olmaları gerekiyor. Dördüncü senesinde olanlar, yada daha fazla sene geçirenler giremiyor. Hem katılmak oyunculara kalmış bir şey de değil, lig çağırıyor oyuncuları. İsim isim gitmek istiyorum, karıştırmamak baabında;

Gerald Green: Son şampiyon ünvanıyla çıkıyor yarışmaya. Green'in atletikliği ve kapasitesi zaten belli. Eğer bu sene de illa bir şeyin üstünden atlama sevdasına masa falan koymazsa yere, ben bile oy verebilirim. Ancak sen o kadar potansiyele sahip olup, popülarite davasına gidip potanın altına masa koyarsan olmaz o iş, Spud Webb koymakla hiç olmaz o ayrı. Yaratıcılık ayrı bir konu. Zaten NBA Live yaratıcıları, yapılabilecek her türlü şeyi yapmışlar bu yüzden her sene, "Aaaa ibneye bak, Live'dan çalmış," olayı oluyor. Sen söyle de yapsın başka bir şey. Adamın boyu belli, çapı belli. Yine de favorilerden. Wolves'un kadrosu belli, yapabilecekleri belli. All-Star'a katılan tek oyuncusu da Green. Onlar da "Go Green" modundalar. Yine de ben şampiyon görmüyorum kendisini.

Dwight Howard: "Kocaman insan kendisinden beklenenleri gerçekleştirebilecek mi?" sorusuna cevap durumunda Dwight. Ancak buna bir türlü fırsat bulamıyor, zira lig ofisi ne yapmak istese "hayır, abartma lan, dümbük," diye cevap veriyor adamcağıza. "Pota kırayım," dedi olmadı, "Potayı 4 metre yapın, ona basayım," dedi olmadı. Şimdi kulislerde gezinen potanın üzerinden bozuk para alıp smaç yapması. Oldukça mümkün. Geçen sene 12 foot 6 inches'a dokunup yapmıştı smacını. Bu da demek oluyor ki yaklaşık 15-16 cm daha zıplaması gerekecek. İnanırım. Bir de Hido'nun katılmamasına çok üzülmüş paşamız All-Star'a. Ona da yer vermek amacıyla bir pas-smaç kombinasyonu hazırlıyorlarmış. Dwight yapmayı seçerse Hido'yu da görebiliriz yarışmada. Geçen senenin "gönüllerin şampiyonu" ödülü sahibi, bu senenin de en büyük favorisi Howard.

Jamario Moon: Elleri inanılmaz büyük ve sonuçta Harlem Globetrotters altyapısı var. Ama bu onun benim gözümde hiçbir zaman favori olarak gözükmesine yol açmayacak. Orası yetenek yarışması, "showcase" yarışması. Maçtaki gibi drive sonu tomahawklarla olacak iş değil. Sürpriz olabilir ama zor.

Rudy Gay: Soyadından dolayı bir kıllığım var bu elemana. Formasının arkasında yazıyor ya "GAY" diye, kıl oluyorum - he eleştirecek olanlar varsa buyrun, gay karşıtıyım var mı? Adamların birbirini dütmesi hoşuma gitmiyor-. Yine de eleman atletik. Sürpriz adayı. Onlar da Gasol ile bir şeyler planlıyormuş, olmadı, gitti Gasol. Yine yaparlar mı? Sanmam. Ona tek tavsiyem, Gasol'a karşılık aldıkları Kwame'yle iş yapmaması. Brown'un ipiyle kuyuya inenin aklını s.keyim. 3.favori "Gay."


*Resim: Dwight Howard, smaç yarışması antrenmanında.

0 yorum: