Cisse Ve Nonda



Bugün farkettim. Beşiktaşlı Cisse ve Galatasaraylı Nonda, 2004'de Porto ile Cl finali oynayan Monaco'da birlikte top koşturmuşlar. İlginç bir tesadüf, aynı takımda oynayan iki oyuncunun yıllar sonra alakasız bir ülkede rakip takımlarda karşı karşıya denk gelmesi.

İkisinin de o dönemki vaziyetlerine bakalım bir:Cisse kariyerinin neredeyse tümünü PSG'de geçiren bir oyuncu. 3 kez birer sezon olmak üzere kiraya veriliyor. Bunların bir tanesi de, 03-04 sezonunda Monaco'ya gerçekleşiyor. Ve o sezon da Monaco, Deschamps önderliğinde tarihinin belki de en iyi performansını ortaya koyuyor ve Cl finaline çıkıyor. Cisse de orta sahada iyi işler çıkartıyor ve bir daha da kiraya verilmiyor. Ta ki Bjk'ye gelene kadar. İşin garibi, bu sezon Cisse PSG'den ayrılıyor ve şu anda PSG küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Hatta düştü-düşecek. Bu durumla Cisse'nin ayrılışı arasında bir bağıntı kurabilir miyiz acaba? Belki.

Nonda ise, en iyi dönemini atlattıktan sonra, sakatlıklardan kurtulmaya çalışır vaziyette yine Monaco kadrosunda o dönem. Finalde sonradan oyuna giriyor. Pek bir şey yapamıyor. Ama onun neler yapabildiğini belki de en iyi Gs taraftarı bilir. 00-01 sezonunda oynadığımız 2 Monaco maçında da neler neler yapmıştı. İşte o dönem en iyi zamanlarıydı Nonda'nın. Daha sonra sakatlık filan derken, eskisi gibi olamadı hiç. Sonradan işte Roma'ya gitti, oradan da Blackburn'de oynadı yarım sezon. Şimdi Gs'de kariyerini yeniden diriltti diyebiliriz, düzenli forma şansı bulmasa da.

Yine ilginç bir tesadüf; finalde Cisse oyundan çıkarken oyuna giren Nonda oluyor.

4-4-2'deki röportajında Cisse, beraber oynadığı en iyi forvetin Nonda olduğunu söylemişti. Bu gerçekten önemli. Çünkü Cisse'nin birlikte oynadığı forvetler arasında Pauleta, Prso, Morientes gibi oyuncular var.

Böyle kariyerli oyuncuların Türkiye'de oynaması büyük şans hem ligimiz, hem de futbolcularımız için.
Yalnız, adamların Monaco'daki zamanlarından doğru düzgün fotoğraf bulamadım ha. Hadi Cisse tamam da, Nonda nasıl oluyor?

0 yorum: