Transfer


Bu yaz Avrupa transfer piyasası çok hareketli olacak gibi. Ne "olacak"ı, şimdiden hareketli bile. Birçok isim havada uçuşuyor. Yenilenecek, dağılacak olan takımlar var. Bu da demek oluyor ki, birçok yer değişimi olacak Avrupa futbolu'nda ve dengeler de (ne kadar olur, şimdiden bu ölçülemez) değişecek.
Sırf Ronaldinho bile sezon başından beri konuşuluyor. Chelsea mi olacak, Milan mı denip duruyordu. Bir ara duruldu bu dedikodular ama, son 1 aydır yine revaçta. Kardeşi ve menajeri olan elemanın Gallaiani ile görüştüğü ortaya çıkınca, Milan'a gideceği iyice anlaşıldı. Bugün aldığım 2-3 haber de Milan'la anlaştığını doğruluyor önümüzdeki sezon için. İyi hoş da, Ronaldinho-Kaka-Pato üçlüsü Uefa'da mı oynayacak? Evet bu gidişle öyle olacak gibi görünüyor. Bu sezon Bayern'in Uefa'nın tek favorisi şeklinde (az kalsın eleniyorlardı, o ayrı) tüm kupayı oynaması gibi, Milan da seneye Uefa'nın favorisi diye adlandırılacak sanırım. Nasıl adlandırılmasın.

Barcelona, kadronun yarısını değiştirecek gibi. Zaten sezon içinde birçok oyuncu ile isimleri anıldı. Hatta Santander'li Garay ile anlaştılar bile. Onun dışında Alves, Poulsen, Lampard, Drogba gibi oyuncularla ilgilendikleri duyuldu. Kaçı gelir veya gelmez, onu ağustos'da anlarız.

Gönderecekleri düşünülen oyuncular şunlarmış:Sylvinho, Thuram, Deco, Oleguer, Ezquerro, Zambrotta. Bunlar dışında Puyol ve Valdes'in de gönderilebileceği söyleniyormuş. Puyol hiç sanmıyorum, çok zor ama Valdes isabet olur. Ayrıca Zambrotta'nın gideceği zaten biliniyor. Diğerleri de çok yaşlandılar. Şahsen gitmelerinde bir sorun görmüyorum. Deco İnter'le anlaşmış. İçim acıdı duyunca. İnter için çok iyi transfer;tabii sakatlanmadığı sürece! Burdan bu transfer için son sözüm şu:İnşallah hayrını göremezsiniz Deco'nun.

Eto'o üst üste 3. sezon da "gitmeyecek" sanırım. Her yaz "gideceğim" der, sonra sezon başlar, Eto'o takımda. Kalmalı tabii ki, bunu söylemeye gerek bile yok.

0 yorum: