"Granger Danger"


Bu eleman son dönemde Nba ahalisi içinde en çok dikkatimi çeken ve en çok sevmeye başladığım oyuncular arasında yer alıyor. Şu günlerde kendisini izleme fırsatı da olmuşken, biraz karalayayım dedim hakkında.
Danny Granger şu anda 3 Nba süperstarının ardından sayı krallığı'nda 4. sırada. Maç başına ortalama 26.4 sayı atıyor. 25+ atan 5 oyuncudan biri. Sayı ortalaması her geçen yıl artıyor, hem de üçer beşer. Bu yıl da geçen sezona göre 6.8 arttırdı sayı ortalamasını. Tabii, takım takaslar ve benzeri olumsuz değişiklikler sonrası bu durumda olmasa, bazı yıldızlar takımda kalsa rolü bu kadar büyür müydü, onu bilemeyiz fakat, yükselişinin takdire şayan olduğu ve daha da devam edeceği kesin gibi.

Granger lige ilk adım attığında, hakkında "Yeni Artest" yorumları yapılmıştı birkaç yerde. Ama takip eden zaman diliminde ne Artest takımda kaldı, ne de o "Artestleşti". Aksine, gittikçe ıssızlaşan ve play-off ortamlarından uzaklaşan Pacers'i taşıyan oyunculardan biri olarak sivrilmeye başladı genç yaşına rağmen.
Bu süreçte yukarıda da yazdığım gibi skor bazında gittikçe yükseldi Granger. Onunla birlikte asist (bu en çok) , top çalma ve blok ortalamaları da gittikçe yükseldi-tabii top kullanımı arttıkça, top kaybı da çoğaldı, onu karıştırmayalım.
O'Brien'ın hücum ağırlıklı ve serbest oyun sisteminde (sistem?) çok rahat Granger ve, takımda onun liderliği de kabullenilmiş durumda zaten.
Çok iyi şutu var, üçlükleri belki de en tehlikeli yönü. Maç başına 6.8 üçlük girişimi var ve, ligin en çok üçlük kullanan ve sokan isimlerinden biri.

Son 5 maçta sırayla 35-36-37-28 ve 42 sayı attı. 42 de zaten kariyer rekoru ve 2 kez attı 42'yi. O gün Lakers maçını izlerken aklımızdan "lan bugün de 38 atmasın" dedik ama 28'de kaldı, olsun. Ardından da kariyer rekoru kırdı ama, onu da biz izleyemedik!

Takımı bu sezon için Playoff yarışından uzak görünüyor. Gerçi Doğu'nun durumu karışık, birkaç galibiyetle hemen potaya girebilirler. Bu açıkçası, Granger'ın post-season'da kendini ne kadar gösterebileceğine şahit olmamız açısından çok iyi olur. Şu anda çok zor belki play-off şansları, çünkü savunmaları çok kötü ama, biz yine de onlar için iyi dileklerimizi sunalım. Bir G.State mucizesini daha kaldırır bu lig.

Granger henüz 25 yaşında ve gelişmeye devam ediyor. Belki de ileride Pacers ona yetmeyecek ve daha iddialı bir takıma gitmek, daha üst seviyelerde oynamak isteyecek-ki bu çok normal. Tabii bu, onun gelişimini devam ettirebilmesiyle alakalı bir durum. Neler, kimler gördük bu ligde öyle parlayıp sönen. O yüzden insan kesin şeyler söyleyemiyor. Hep bir iyi dilek-umma hali var. Kötü bu tabii.

2 yorum:

Haketo Zaman dedi ki...

Mehmeet Okuuuuur!!

L dedi ki...

ya bırak abi, adam 43 attı ona rağmen yeniliyolardı. zikerim böyle işi ben.