Terim Ve Iniesta


İmparatorumuz velinimetimiz Fatih Terim, Fifa yılın oyuncusu seçiminde ilk sırada Iniesta'ya oy vermiş. "Sana ne, istediğine verir" mi diyorsun. O zaman kapı şu tarafta, yazının kalanını da okuma.

Şimd efenim, bu tip "bilmemnenin oyuncusu" gibi oylamalarda filan, hep bir karışıklık var. İnsanlar atla eşeği karıştırabiliyor. Bunu teknik adamlar bile yapıyorsa, ortada büyük bir algılama sorunu vardır. Orada sorulan, "2008'in en iyi oyuncusu kimdir?". Bu işin -birçok şeyde olduğu gibi- "sence"si, "bence"si yoktur. Olmaz, olamaz. Belli kriterlere göre, objektif bakınca (bakabilirsen) yılın en iyi oyuncusu bellidir zaten. Ha, birçok oyuncu vardır, birkaç kupa kazanan, çok iyi oynayan, o ayrı. Sık olmaz zaten bu durum.

08'e bakınca da, bu ödülün verileceği tek bir kişi vardır, o da Cristiano Ronaldo'dur. Hadi o olmadı Torres'tir. Siksen de Messi'dir, ki o da zor, kupası yok-olimpiyat pek kaale alınmıyor malum. Diğerleri hep bir alanda başarılı kalıyor, o sebepten de eleniyorlar. Torres ve Cr7, birçok alanda başarılı olup, kupa kaldırdılar. O yüzden, objektif bakabilen futbolbilen olarak, ancak bunlara oy verebilirsin.

Ama bu durumda, milli takım hocamız, sanırım biraz da öznel bakarak, Iniesta'ya oy vermiş ilk sırada. Kimsenin Iniesta'nın oyunculuğunu tartışacağını sanmıyorum, son zamanlardaki çıkışı da takdire şayan, sakatlık olmasaydı daha da parlayabilirdi geçen 1-2 ayda. Fakaat, Ronaldo'nun yaptıkları varken geçtiğimiz yıl, tutup da bu oy hakkını Iniesta'ya vermek, yanlıştır. Tartışılmaz yanlıştır. Bu seçim beni milli takım hocamızın futbol bilgisi ve bakışı konusunda telaşa düşürür doğrusu. Birçok kişiyi de düşürmesi gerek. Bunlayı okuyup da "bir oydan neler çıkardın bilaader" diyen olursa da, ben de "az bile çıkardım filader" derim.

Tuncay da Gerrard'a vermiş ilk sıradaki oyunu mesela, hadi burdan da transfer söylentisi çıkaralım:"Tuncay oylamada Gerrard'a oy vererek L'pool'a göz kırptı!!!!!". Bak, olur yani.

5 yorum:

tayfun gökalp dedi ki...

memo career high yapmış yazı yok yazık barış

L dedi ki...

sen bana söylesene abi, o adamın zamanı mı var. ayrıca kariyer hay yapan adamın takımı maçı zor aldı, sikerim öyle işi ben.

Haketo Zaman dedi ki...

tafo,
abi halimi görsen acırsın. yazacağım bir ara, ama hangi ara...

tayfun gökalp dedi ki...

ok abi güzel bişiler beklioz sizden

miracsaral dedi ki...

Bu durum hep bana altyapı hocalarımızın, altyapılarında 100 tane Iniesta var deyişlerini hatırlatır, hazindir tabi.

Fatih hocada biraz özel, farklı olma hastalığı var. O herkesin yaptığı seçimi yapmayı kendisine yakıştırmaz.