Mor


Bu renge lila filan diyenler de var ama, o kadar da modasal konuşamam valla, mor diyeceğim. Eflatun da olabilir evet, ama genel olarak mor.
Daha önce de bulmuştum bu formanın resmini ama, pek uygun değildi buraya koymak için. Bu kez oldu. Bir kere bu forma şu açıdan önemli;o dönemler henüz, takımın 1 veya 2 ana renginden farklı 2. forma yapma geleneği yok. Yani Arsenal filan deplasmanda çatır çatır sarı-mavi foma giyerken, bizimkiler mesela, gidiyor 1. formanın renklerinin tam tersi olan bir forma giyiyor. Kıçını daşa silmek gibi bir şey kısacası.

O sebepten, taa 93 yılında böyle bir formanın üretilip giyilmesi, kullanılan renk ne olursa olsun, cesurca bir girişimdir. Ha şu var, o maçtan sonra bir daha giyilmemiş bu. Yani sadece Ajax ile deplasmanda oynanan Kupa Galipleri Kupası 2. tur ilk maçında giyilmiş. Bizim insanımızın düşünce yapısına şöyle bir yüzeysel bakınca, niye bir daha giyilmediğini kolayca anlayabiliriz.

Bu forma biraz, geçen sezonki Fb'nin turkuaz formasının uğradığı muameleye maruz kalmış sanki. O turkuaz forma, sezonun ilk maçında giyilip, takım da ilk maçta yenilince, bir daha sezon boyu giyilmemişti. Ne günahı var lan formanın. Satışları da durmuştur.
Bunlar da elenince herhalde, "sikerim morunu da bilmemnesini de lan" deyip, kaldırmışlardır rafa.

Ben severim bu formayı valla. Bir tane daha var böyle. Hatta pardon, iki. Bu diğer dediklerim, kırmızılı formalar-Beşiktaş'ın. Birinin resmi var sanırım bende. Ama diğerini bulması zor. Onlar da o döneme göre yenilikçi formalar. Gerçi takım tarihi ve sempati açısından kırmızı daha avantajlı mora göre, o var. Onu hesaba katmalı hacı dayı.

Bir de bunu hangi forma serisine koysam, bilemedim. Kayıp formalara daha yakın gibi ama, kalsın böyle şimdilik.

0 yorum: