Fo

Dün aklıma takıldı. Muhtemelen bizim Spurs'ün forması, şu anda NBA'de kullanılan en uzun süreli forma. Üstünde çok durmadım, düşünerek yazayım burda diye. Birlikte düşünerek bulmaya çalışalım, elemeli elemeli.

Bobcats'i zaten geçiyoruz, hem kuruluş tarihi, hem de bu sene yeni forma çıkarmaları açısından.
New Orleans ve Orlando'yu da atla, geçen sene yenilediler. Lakers, 2000 gibi değiştirdi, geç. Phoenix Suns'ı da geçelim, o da o ara değişti. Atlanta da 3-4 sene oldu. Milwaukee zaten 2-3 sene rengi değiştirince şekil de değişti. Memphis de 05 gibi değişmişti, renklerle birlikte. Dallas, 01 civarı yeniledi. Houston, Yao sonrası değişti, Çin motifleri vs. Denver Nuggets da 2000 sonrası. Minnesota da taze. Oklahoma desen, yeni takım. Ama Seattle kalsaydı bile, 2004 gibi değişmişlerdi zaten. Utah Jazz da 04 gibi modernize etti. Sacramento 02 sonrası 2 kere değişti. Toronto da değişti, renkleri de hem de. Indiana o büyük kavgadan sonraki sezon değişmişti-bugün de yıldönümü zaten. Miami Heat, 99'da mı ne değiştirdi, yakında yenilenme gelir oradan da. Wizards, Wizards olduğundan beri aynı forma. O da yakında değişir. Detroit, sanırım 2000'de değişti, yine renklerle birlikte. Cavs de 00 sonrası değişti. 76ers bu sene değişti, zaten 3 senede bir değiştiriyor. Golden State de 2000 sonrası yandan şeritli yaptı.

Kaldı 7 takım. Biri Spurs. Diğerleri de, New Jersey, Boston, Chicago, Clippers, Knicks ve Portland. Boston neredeyse kuruluşundan beri aynı, bir açıdan bakarsak. Chicago da az-çok öyle.
Knicks'i eleyebiliriz sanırım. Mesela şimdiki formaları 99 finalindekiyle aynı değil. Kaldı 6. Clippers'ın da 90'ların sonunda bir değişikliğe gittiğini hatırlıyorum.

0 yorum: