Bucks

Lig başlamadan önce Pavır Renkings yapayım diyordum;hatta diyor"duk". Olmadı. Lig başladı yaparız dedik, geçti zaman. Mevzu başlayalı 2 ay olacak, hala ortada PR yok. Geçen bi' başladım, ne halt olduysa, gerisi gelmedi. Şimdi de başka şey yazacağım, kalacak gene.

Konumuz, Milwaukee şehrinin ekonomik durumu ve piyasanın gidişatı.

Esasen Ersan'ın orada olması, Türk NBAseveri-Bucks takımı ilişkisini daha güçlü kılıyor fakat, takımın geldiği durum, son 1 yıldır geçirdiği evreler öyle ilginç ki, es geçmenin mümkünatı yok.

Sezon başındaki NBA Stüdyo'lardan birini izlerken, Kaan Kural abimiz, Ersan'ın koçun gözüne girip takımda yerini sağlamlaştırması içün, 2 ayı olduğunu söylüyordu. Sonradan gördük ki Ersan KK dahil herkesi şaşırttı ve ilk 5'e yerleşti. Barcelona civarında geçirdiği 2 sezon ve orada yaptıklarından sonra, hatta ilaveten Milli takım ile ortaya koyduklarının ardından Ersan'ın iyi iş çıkarması bekleniyordu fakat, bu olanlar herkesin beklediğinin üstündeydi.
Şimdilik tek sorun, bilindiği gibi) Ersan'ın üstüste faul alıp maç dahili pasifize olması diyebiliriz sanırım. Bunu azalttıkça daha iyiye gidecektir. Bir diğer sorun da, pozisyonu gereği sürekli belli seviyenin üstünde oyuncularla boğuşması ama, "başa gelen çekilir" demekten başka çare yok. Dün gece Bosh'ı tuttu, önceki gece Garnett'i. Ben oturduğum yerden tırsıyorum, Gök Tanrı güç versin dayıya.

Bucks bu sezon neredeyse geçen sezonki beşinden tamamen farklı bir kadroyla sahada yer alıyor. Bu sezonki 5 şu:Jennings-Delfino-Mbah A Moute-Ersan-Bogut. Bogut'un geçen sezonun yarısını filan kaçırdığını da hesaba katarsak, geçen sezonun 5'i şöyle bi'şeylerdi:Ridnour-Bell-Simmons-Charlie_V-Gadzuric. Evet, yani bütün 5 değişmiş bir nevi. O adamların hepsi -giden V hariç- benchten geliyor. İlaveten de Elson, çaylak Meeks, bu sezon başı gelen Warrick ve Kurt Thomas, genco Joe Alexander, ve son olarak da takımın "go to guy"ı Michael Redd var. Ki onun ne zaman döneceğini bilmiyorum. Neyse.
Bu eldekiler, eğer doğru kullanabilirseniz iyi bir kadro yapar. Bir kere ilk 5 dinamik, genç. Hele oyun kurucu yaptığın adam, fazla dinamik. Zamanında frenleyemezsen hepsini alır atar. Benchten gelen dayılar daha bir oturaklı, dizginler diğerlerini. Daha tecrübeliler. Katkı yapabilecek abiler. Şimdi tabii, Redd dönünce kim benche gider, o önemli. Delfino 3 oynar mesela, o çekilebilir.

Şu anda Bucks Doğu'da 6. Üstteki 5'in dördü sabit kalır zaten de, altındakilerin sağı-solu belli olmadığı için, Bucks eğer çok büyük düşüşler yaşamazsa, bu sezon Play-off yapar. Yapmaları da iyi olur, mesele büyük başarı değil. Madem genç denebilecek kadro var elde, yeni yeni pişen oyuncular filan, bu yapıya Play-off iyi gelir. Bi' görsünler oraları.

0 yorum: