Helva

"Aslında o da bu kadar olmasını istemiyordur", "piyasa mecburiyetidir", şudur budur derken, hep bir yandan mazur gördüm ablayı kendimce-nedense. Bir yerde durur bu gidişat diye. Yok, meğer daha uçlara gelecekmiş.

Elif Şafak'ın yeni bir kitabı çıktı, adı Kağıt Helva. Kitapta, Şafak'ın şimdiye kadar çıkmış tüm kitaplarından alıntılar yer alıyor. "Tadımlık niyetine"ymiş. Hani Aşk'ın bu kadar çok satıp popülerleşmesine karşıydık ya, şimdi bak neler olacak. Doğan zaten Pinhan, Şehrin Aynaları ve Bit Palas'ın yeni basımını yapmıştı, yeni kapaklarla. Kağıt Helva'nın ardından çok sürmez, diğerleri de basılıp etrafa dağıtılır.

Son kısma gelelim. Kitap 22 milyona satışta. İlk görünce dedim, "lan kalın ki 22 koymuşlar fiyatı". Pek de öyle görünmüyor, eğer kitap enine çok geniş değilse tabii. Çünkü 156 sayfa. Ben 400 sf kitaba 22 verince isyanlara giriyorum, millet şimdi gidip deli gibi alacak bunu mesela. Sonra yine gelsin her gün röportajlar falan. Bir de orman yeşili kapaklı versiyonu çıkar, çevrecilik babında hani.

Sevdiğiniz bir yazarın, ondan öte, sevdiğiniz bir figürün, sizin için günden güne anlamsızlaşmasına şahit olmak, berbat bir şey. Umarım başka tecrübelerim olmaz bu konuda.

0 yorum: