Lakers-Magic Maç Notları

-Bu, Gasol'ün Lakers'daki 4. maçı olacaktı. İlk 3'ünden 2'sini Lakers kazanmıştı.

-Son günlerde formda olan ve ilk 5'e yükselen Radmanovic bugün de iyi bir performans gösterdi ve 10 sayılık katkı yaptı.

-Maç ayrıca, eski takım arkadaşlarının buluşmasına da vesile oldu. Sezon başında takasla Trevor Ariza karşılığında Orlando Magic'e giden Brian Cook ve Maurice Evans bu maçta eski takım arkadaşlarıyla görüşme fırsatı buldu. Ariza ise sakatlığı sebebiyle maçta yoktu.

-Kobe'nin 2 kötü maçtan sonra bu karşılaşmada ne yapacağı merakla bekleniyordu ve Kobe patlamayı bu maçta yaptı. 36 sayı-10 ribaund-6 asist ile oynayan Kobe önceki maçın da hıncını almış oldu böylece.

-İlk periyotta Orlando Magic tam 44 sayı attı. Neredeyse her şutları girdi. Ama sonradan yüzdeleri düştü tabii ki.

-İlk periyotta attıkları 44 sayı ayrıca kulüp tarihinde bir periyotta atılan en fazla sayı olarak tarihe geçti. Ama galibiyet gelmedikten sonra bir önemi kalmıyor tabii, böyle ayrıntıların.

-Bu maç Lakers'ın 9 maçlık deplasman turunun 6. maçıydı.

-Hido ve Howard'ın erken faul problemine girmesi Orlando'yu olumsuz etkileyen faktörlerlerden biriydi. Ki, Hido sadece 32, Howard ise 29 dakika sahada kalabildi.

-Jameer Nelson bu maçta, açıkçası pek de beklenmedik şekilde çok iyi oynadı. 17 sayı-9 asist yaptı ve hiç top kaybetmedi. Ama bu galibiyet için yetmedi Orlando adına.

-Gasol'lü kadrolarıyla Lakers'ı ilk defa izledim. Gasol sisteme alışmış görünüyor. Henüz 4. maçı olduğunu düşününce, ileride daha da alışmış bir şekilde, daha etkin olabileceğini düşünebiliriz.
Bu maçta 30 sayı-9 ribaund ile oynadı. Ayrıca çok da istekli gözüktü. Bu kadro, Bynum da gelince çok iş yapacak.

-Orlando Dwight Howard dışında şuta dayalı bir takım. İyi şutörleri var. Şutörler iyi atınca genellikle galibiyet de geliyor. Ama şöyle bir durum var ki, oyunu şuta dayalı takımların başına gelenler Orlando'nun da başına geldiği için, şutörlerin oyuna ısınması gidişatı çok etkileyebiliyor. Bunun çözümü de iç-dış dengesini sağlayabilmek. Yani Howard'ı daha iyi besleyebilmek.

-Maç 117-113 Lakers üstünlüğüyle bitti. Kobe ve Gasol uyumlu görünüyor. Bynum da kaldığı yerden devam edecek diye düşünürsek, ortaya şampiyonluk adayı bir Lakers çıkıyor.

0 yorum: