Phoenix güneşi, Miami ısısını yeniden yarattı!


Az önce sonuçlanan takasla 40'ına merdiven dayamış, 172 kilo ağırlığındaki "süperstar"(!) Shaquille O'Neal'ı Arizona'nın çöllerine yollarken, Phoenix Suns'un pek de mutlu olmayan forveti Shawn Marion ve gard Marcus Banks'i kadrosuna kattı. Marc D'Antoni ve Pat Riley'in Pazartesi yaptıkları basın toplantılarında takaslarla alakalı hiçbir gelişme olmadığını söylemesi de "oha" dedirtti zaten. Böyle büyük bir takas bir gün içinde mi oldu yani? Zira dün öğleden sonra düştü haber. Bu sabah Shaq Phoenix'e uçtu, MRI'dan geçti, takas tamamlandı.
Gelelim Shaq'ın gönderilme sebeplerine. Malumunuz 20 milyon dolarlık kontrat, sakatlık derdi ve oynamayınca tribal enfeksiyon olaylarına bir de yenisi eklenmiş sanırım. Shaq'in takımda islam'ı yayma amaçlı eğilimlerde olduğu, bunun katolik olan Alonzo Mourning ve Mark Blount tarafından Pat Riley'e ilettiği belirtiliyor. 2 hafta önce filan oluyor sanırım bunlar, tam da Shaq'e "gel sana jübile yapalım," teklifinin gittiği dönem. Shaq da malum çıktı söyledi iki sene daha en az basketbol oynayacağını. Bundan sonra Big Diesel'e takım arayışları başladı. Önce Charlotte Bobcats'in kapısı çalındı. "Alın bak Shaq'i, hem tecrübeli, hem pota altı kuvveti... Verin bize Gerald Wallace ve Matt Carroll'u. N'apıcaksınız bu kadar swingman'i, yeni aldınız J-Rich'i..." Jordan ve havarileri direk ret yanıtını basmışlar tabii. İşte düne kadar da aranıyordu takım. Bir anda Phoenix Suns çıktı, "Marion'u yollayacağız" diyerek. Riley de tabi hemen kolları sıvadı, hem Shaq'i elden çıkardı, hem Marion gibi bir değeri takıma kazandırdı. Banks çok bir etken olacağını sanmıyorum, belki bir takasta kullanılabilir. Bu takas diğer bir takasa da yol açtı benim gözümde, Miami bir uzun oyuncu ihtiyacı içerisine girdi. Şu anlık Smallball ile idare edebilirler ancak uzun zaman zarfında uzun oyuncuya ihtiyaçları olacaktır. Riley'in kariyerine baktığımızda uzun oyuncu takıntısını görüyoruz. Şampiyonluklarını kazandığı Lakers yıllarında Kareem Abdul-Jabbar, New York'ta Patrick Ewing ve Miami'de Zo, Shaq... Bir de cap açığı olayı var. Shaq'in kontratından kurtulup Marion ve Banks'i alan Heat'te sağlam bir açık doğuyor ki bu offseason hareketliliğine yol açabilir bu yaz.
Phoenix neden alır ki Shaq'i soruları var. D'Antoni'nin söylediği kalıplı bir pivot aradıkları. Shaq'in de ölüsü orayı domine edebilecek güce sahip. Run n' Gun sistemine nasıl ayak uyurur orası bilinmez ancak Amare 4'te, Shaq 5'te bayağı bir size veriyor Phoenix'e, aynı zamanda da Diaw'ın önünü açıyor 3 numara pozisyonunda.
Hayırlısı olsun ne diyelim. Umarım lige daha da bir heyecan katar, en azından Heat'e eski günlerini koklatır.

0 yorum: