Kobe Bryant


Hani basketbolda" all-around" oyuncular geçer akçedir ya, çok yönlü de diyebiliriz. Dün, onun da bir üst kademesi olduğuna iyice emin oldum. Ne isim verilir bilemem, büyük basketbol yorumcuları düşünsün, ama böyle bir şey var. "İstediği an istediği şeyi yapabilecek olan oyuncu". Bu tip bir şey desinler işte. Çünkü gerçekten böyle. Ve bunlardan sanırım 3-4 tane yaptılar, ara ara dünya'ya bırakılacaklar. Bir tanesi geldi ve tarihin en iyisi olup gitti, bir diğeri de bunu zorluyor.

İlk yarıda Kobe sadece 3 şut kullandı, birini soktu. 2 sayı 5 asistle bitirdi devreyi. Hatta uzun süre tek şuttaydı, ikisini sonlarda attı. Emin olun bu hali görünce korktum. Çünkü biliyorum, patlayacak.
Ve patladı da. 2.yarıda 25 sayı attı, üstüne 4 asist daha yaptı. 20 sayıdan gelip yendiler Spurs'ü. Serinin gidişatı değişti. Eğer Spurs alsaydı bu maçı, emin olun bitmişti seri.
Hani Cavs tek kişinin takımı ya, bu Lakers ondan daha korkutucu emin olun. Çünkü orada James'in neler yapacağını biliyorsunuz. Kendini saklamaya fırsat tanımıyor takım. Henüz "o kadar" değiller. Sürekli kontrol Lbj'de. Ama Lakers artık Kobe'siz de gidebilme lüksüne sahip. Bu da, çok kötü durumlarda Kobe'nin dün gece yaptığı gibi kurtarma harekatlarına imkan tanıyor. Kobe'siz, çok kötü olsalar bile, dün olduğu gibi maçı kurtaracak kadar ara bırakıyorlar. Dün de böyle oldu.
Kobe "istediği an istediği şeyi" yapabilecek bir oyuncu. Dün bunu kesin olarak gördük. James de bu yolda gidiyor, ama yolu uzun. Hele de bu takımla.
Adam dalga geçti resmen. Bekledi, işlerin iyice boka sarmasını bekledi neredeyse. Sonra da gaza bastı ve iş bitti. Bu adamın Mvp'liğini sorgulayanı Allah çarpar yani. Mvp değil, başka bir yerde bu adam oyun açısından. O mvp olsun denilen götü boklulardan filan çok yukarda. İlk sert duvarda gördük Paul'ü. James desen, oyun kurucuları, takastan önce takımında süre alamıyordu. 4 numaraları sayı özürlü. Böyle bir ton bok.
Benim için, dün geceden sonra kesinlikle Jordan'ın altında yerini almıştır Kobe. Hatta bilmiyorum, 6 yüzük olur mu olmaz mı ama, onun yanına doğru gidiyor. Bu durum bunu gösteriyor.
Karşındaki takım Nba'in en iyi savunmasına sahip. Son 10 yılın en iyi takımı, son şampiyon. İlk yarı öyle asist ver, sonra çık maçı kazandır. Bu insan ölçütlerinde bir iş değil. Ayıp yani. Dalga geçiyor.
Bu takımla Shaq sonrası deli gibi ulaşmak istediği yüzüğe de erişecek büyük ihtimal. Hiçbir zaman hak ettiği saygıya kavuşamayacak olsa bile, olabildiğince değeri bilinir umarım Kobe'nin.

0 yorum: