Fiyasko


Daha önce de böyle düşünüyordum ama, az önceki Dallas maçı, fikirlerimin pekişmesine sebep oldu. Hayırlara vesile oldu.
Her zamanki beşer hatası:görünüşe aldanmak. Bu adam şu anda Nba'in en iyi 3 pivotundan biri değil mi? Kimilerine göre en iyisi hatta. Ama işte Yao vs. var da allahtan, "en iyiler" arasına sokuluyor. Fizik desen aşmış; sempatiklik desen yüzde bin, kızın olsa verirsin, o derece;Slam-Dunk kazanmışlığı var;ribaund kralı bir yandan; yaşı da daha 22. Ooh, daha ne istersin değil mi? Ama hayır, öyle değil işte...

Bakın, eğer bir oyuncudan yıldız, hatta "süper yıldız" olarak bahsediyorsak, bu oyuncunun bazı belli-başlı özelliklere sahip olması gerekiyor, öyle değil mi? En başta da kendi başına skor üretme yeteneğidir bu. Fakat bu arkadaş, bu şartı yerine getiren hiçbir özelliğe sahip değil. Skor üretebileceği yollar, hücum ribaundları, alley-oop'lar, boş pozisyonlar ve az da olsa faul atışları (ki bunda da ortalaması yüzde 50). Burda "daha ne olsun be Hacı Osman" diyen çıkabilir tabii. Bunları da kullanamayan bir sürü oyuncu var tabii, küçümsememek gerek ama, benim rahatsızlığım, Howard'a, bunların çok daha fazlasını yapabilen bir oyuncu gibi davranılması. Zaten "Yeni Shaq" yakıştırması var ki, o da devreye girince, çok başka bir gözle bakılıyor bu genco'ya.

Post-Up'ı yok, deli gibi gücü var ama savunmacıyı sürükleyemiyor-ki rakiplerinin yüzde 95'i kendisi kadar değil. Orta mesafesi yok. Hem de hiç. Ne kadar "hiç" olduğunu şöyle bir örnekle anlatayım:az önce Dallas maçında, maçın daha başında sağ çaprazda aldı topu, karşısında Damp var. Şutu gönderdi, ve nereye gitti biliyor musunuz? Panyanın en üst kısmına... Orada biraz gezinip, geri ön tarafa düştü-çarpıp geri dönme değil ha. Bunu gören ben ve kardeşim kalakaldık. Hayati fonksiyonlarımız durdu. Yani kötü olabilir şutunuz ama, bu seviyede oynayan hiçbir oyuncunun topu oraya "atabilme" hakkı yok!

Daha kötüsü, takım da onu oynatmıyor. "Kankası" olan ama, pas vermekten bihaber "oyun kurucu" zenci Jameer Nelson, zaten kendi dalgasında. Tek onu besleyen Hedo. O da olmasa piç gibi kalacak zaten.
Yani takım onun üzerine kurulu ama, adam pas alamıyor. Geçen sene Playoff'larda Det serisinden bir maçta, tam 41 dakika top alamamıştı Howard-gözümle görmesem inanmam. 41 dakika. Abi zaten 7 dakika daha eklersen maç bitiyor... Bugün Kaan Kural da değindi o meseleye. Maçın başında göstermelik 1-2 top atıyorlar ona, hani takım "onun üstüne" ya, o sebepten-bu toplar da ziyan oluyor, bilmem söylememe gerek var mı?. Sonra dış oyuncular at koşturmaya başlıyor. Zaten Pietrus da var bu sene, geldiği takımın G.State olduğunu söylemem sanırım yeterli. Hedo fırsat bulursa bir-iki alley-oop pası gönderebiliyor. Ve bu kadar. Bu adam süper yıldız.

Buna "Beckham sendromu" da diyebiliriz. Spor dışı faktörler, yapılan işten daha baskın çıkıyor. Sonuçta oyuncu daha da yukarılara taşınıyor.
Tabii ben böyle diyorum da, belki hiçbir zaman basında bu tip eleştirileri okumayabiliriz. Malum, böyle oyuncu yükselişlerinde her zaman için basının da belli katkısı vardır. Birlikte yürür işler. Ama gerçek, gerçektir. Bilen de bilir.

Sonuç olarak:rahatsız ediyor kardeşim beni, bu adamın böyle süper-yıldız ilan edilmesi, öyle çağırılması. Ulan beğenmediğiniz Yao bile bu adamın 2 katı. Sırf sempatiklikle adam olunuyorsa, yıldız sayılıyorsa, ben de şeker gibi adamım, şutum da iyi. Alın beni de 12. adam olarak.
O kadar eksik-gediğin var, hala muameleye bak. Maç başına 4 top kaybı ortalaman var ulan, söylerken ben utanıyorum.
Çok kötü oyuncudur diyen de yok, ama Allah için şu adamı hak ettiğinden fazla övmeyin. Bi' gözlerinizi açın. Çok merak ediyorum, nerde patlayacak bu eleman, elbet bir yerde tıkanacak mesele.

5 yorum:

Leo dedi ki...

Üst düzeye gelmiş oyuncuların zayıf yönlerine eğilmemeleri nasıl bir şeydir anlayamam zaten. Shaq ve Howard'ın şutları, futbola gelirsen Balta, Burak Yılmaz, Ümit Özat gibi oyuncuların diğer ayaklarıyla orta açabilme özellikleri vs.

Dünya para alıyorlar ama antremana ilk gelip son giden tipler hala Hagi gibiler oluyorlar. Hagi gibi nasıl olunur sorusunun cevabıdır herhalde...

L dedi ki...

hüseyin gibiler hala daha savunsun bu adamı işte.

Haketo Zaman dedi ki...

Sevgili Salih,
Bi de get. İstemezsin yani Howard'ı takımında öyle mi? Shaq gibi olup da şut geliştirmediği filan katılıyorum, problem yok. Ama bu Shaq'in NBA tarihinin en iyi beş pivotundan biri olduğunu değiştirir mi? Hayır.

L dedi ki...

azıcık objektif ol öküz. başkası dese bunu hadi tamam da, sen yapma bari. seviyosun diye eleştirmeyecekmsin. salak adam.

Haketo Zaman dedi ki...

ulan eleştirmemek nerden çıktı. söyleyene bak.