Vaziyet Of Real


Bernabeu'da bir 4-3 daha-fakat bu kez hüsran, ve ardından gelen eleniş. Segunda B temsilcisi Real Union, "destan yazdı". Ufaktan işler kötüye gidiyor Real'de. Şamp. Ligi'nde son 2 maçı kaybettiler Juve'ye, biri içerde. Ligde önceki hafta Almeria'yla 1-1 kalmışlardı, bu hafta Higuain mucizesiyle 4-3 yendiler Malaga'yı. Penaltının biri çok şüpheli. Zaten Higuain de kariyerinde bir daha bu kadar gol atamaz.
Çok gol yiyor Real. Şimdiye kadar 10 maçta 16 gol yemiş durumdalar ligde. Ve bu gollerin tam 11'ini Santiago Bernabeu'da yemiş durumdalar, sanırım en vahim kısmı da bu. İlk 6'daki takımların hiçbiri bu kadar gol yemiş değil. Onu da bırakın, bu bahsi geçen takımlar çift haneli sayıda gol yememişler. En fazlası 9. Bu durumda ligin en çok gol atan 2. takımı olmanız da çok bir şey ifade etmiyor.
Schuster bir ara, "Dünyanın en iyi defansı bizde" ayarında bir şeyler söylemişti de, gülmüştük. Çok da sallamış değil bunu derken ama, hadi öyle diyelim, bu vaziyet ne? Ha, şunu da belirtmeden geçmeyelim, bu kastedilen "en iyi defans" (yani Pepe-Ramos-Heinze-Cannavaro dörtlüsü) çok nadir bir arada oynayabiliyor. En az bir taneleri hep sakat. Genelde de Heinze oluyor bu. Yine de tek veya iki eksikle bile (yedekler de iyi çünkü) çok kaliteli olan bu defans hattının bu kadar çok gol yemesi olumsuz veri. Tabii tüm suçun defansta olamayacağı, takım savunması olarak sorun yaşandığına da değinelim.

Ligde tökezlemeler, Cl'de yenilgiler, kupada da eleniş gelince, doğal olarak hocayla ilgili dedikodular da ortaya çıkıyor. Devre arasına kadar nasıl gider işler bilinmez ama, durum biraz düzelmedi mi, Schuster sıkıntıya girecek, o belli.

Şimdi şu da var, şu oldu-bu oldu, şuna yenildiler, işler kötüye gidiyor vs. diyoruz da, o şeyleri dediğimiz takım, ligde liderin 2 puan arkasında, Cl'de grupta 2. ve kalan maçları aşırı zor değil. Bir tek kupada elenmesi var, normalde çok sorun olmaz ama onda da 16 yıldır başarı gelmediği düşünülürse, kayıp olarak görülmesi normal. Büyük takım olmakla alakalı belki bu. Tablolara bakınca pek sorun yok ama, yine de homurtular yükeliyor. Kayba tahammül çok az çünkü. Ve düşmanınız da çok.

Son olarak, yazıda her ne kadar objektif açıdan durumu ele aldıysak da, bir Barçalı olarak bu halleri bizi memnun etmiyor değil. Zaten El Clasico da yaklaşıyor.

2 yorum:

miracsaral dedi ki...

Türksel süper ligi, La liga'nın bir boy ufak versiyonudur her zaman, ben buna inanırım. Real Madrid'e artık bu kendi "pendik" faciasıyla, düşüncelerimi iyice perçinledi. Real'in sorunu fazla "takım" olmalarıdır. O takımda Van Der Vaart, Heinze türü adamların yerine daha kaliteli adamların oynaması lazım.

L dedi ki...

hocam van der vaart ve heinze'den daha kaliteli olarak kastettiğin kimler? yani bunlar da üst düzey elemanlar sonuçta.