Kral Mı, Çömez Mi?


Haftasonu zaten, gerek bizim lig, gerek büyük Avrupa ligleriyle, bünye futbola doyacak-kaliteden değil, maç sayısından bahsediyorum. Bu haftasonu özellikle beklediğim bir maç vardı, o da cuma günüymüş "meğersem", ve hem cuma akşamı da dolacak, hem de muhtemel bir maç sıkışıklığı engellenecek haftasonu açısından.
Maçın tarafları, başlıkta da çaktırdığımız gibi, Bayern ve Hoffenheim. Şimdi bu maç gerçekten çok önemli. Hoffenheim şu anda lider. München ise, 3 puan gerisinde ikinci. Eğer Hoffenheim, buradan da bir galibiyet çıkartırsa, iş ciddiye binecek. Çünkü, hani sonuçta ne kadar dikkat çekici sonuçlar alıp liderliğe yükselseler de, bu yıl Bundesliga'ya yükselen bir takım Hoffenheim. Tökezlerse -bu maç veya sonrasında- kimse şaşırmaz. Çok örnekleri oldu bunun, bizdeki Sivas örneği de bunun bir benzeri değil miydi?

Ama olur da, buradan galibiyetle ayrılırlarsa -ki bu cidden çok zor- ben o zaman bağıra bağıra Hoffenheim'ın şampiyonluğunu desteklemeye başlarım ve onlar da daha ciddiye alınmaya başlarlar. Yeni çıkan takım filan evet ama, öyle maçlar aldılar, öyle maçlar çevirdiler, o kadar çok gol attılar ki, hiç de çaylak görüntüsü vermiyorlar. Ve ben, en azından ilk 4 içinde bitirebileceklerine inanıyorum ligi. Bu bile büyük başarı olacak onlar için. Bakalım nefesleri yetecek mi?
Gerçi daha önce, lige yeni yükselen bir takımın şampiyon olmasına tanık olmuş Almanya, ama yine de büyük olay olur bu. Kaiserslautern, 97-98 sezonunda, yeni çıktığı Bundesliga'da şampiyon olmayı başarmıştı.

Hoffenheim'ın bu çıkışı ben dahil birçok futbolseverin desteğini toplamış durumda. Umarım olabildiğince yukarıda bitirirler bu sezonu.

0 yorum: