"Bizim Çocuk"


"Bizim çocuk" formülü bizde tutmayacak gibi. Kolaycılık gibi geliyor bana bu işler. Hagi, olmadı Bülent kaptan, olmadı Feldkamp, o da olmadı Sounness. Vay be. Yöneticiliğe gel.

Bülent'in şimdiye kadar olan teknik direktörlük kariyeri hiç parlak değil. Bunun da dışında ben, şu anda Gs'ye hocalık için uygun olmadığını düşünüyorum. Olur da bir şekilde işleri yola sokarsa da, kendisini isteyenler "aha biz söylemiştik" diyecek. Diyoruz ya hep, çok basit bu işler.

Skibbe'yi seven, öven, onu anlayan az kişi vardı. Herkes her zaman olduğu gibi sonuç üzerinden ağzına/eline ne geldiyse verdi veriştirdi. Kolay nasılsa sallaması. Skibbe Gs'nın şu dönemi için bir şanstı. Büyük hocaları getirmemiz imkansız olduğuna göre, bir alt seviyede olup da, gerçekten takımı yükseklere çıkartacak hocalardan biriydi kendisi. Özellikle taktik konusunda. Ama anlamadı pek kimseler.

Basında klişelerden biridir, "hemen hocayı gözden çıkartmayan" camiadır Gs filan. Gördük gerçekten öyle olduğunu. Hocasına sabır gösterirmiş, hemen karar vermezmiş, veya devre arasında hoca yollamazmış. Beklermiş. Aziz Yıldırım dönemi Fb'den farkımız kalmadı ulan.

Neticede bu takımın taraftarıyız, başarılı olunca sevineceğiz, ama tavrım(ız) da aynı olacak. Bilinçli izleyicinin/taraftarın aklında bunlar hep yer edecek. Bunları göz önünde bulundurarak sevineceğiz. Bir dakika önce sülalesini elden geçirdiği futbolcuya az sonra "koçum benim" diyen orospu çocuğu kahve seyircisi gibi olmayacağız. Gelince eleştirdiğimiz hocaya, başarılı olunca "helal" deyip, daha önce söylediklerimizi unutmak iş değil.

Resim de manalı, güzel oluyor böyle tesadüfler. 8 sene önce rakip olan Nonda ve Bülent Korkmaz şimdi hoca-oyuncu oldu. İşin içine Maldini filan karışınca daha büyük örnekleri var ama, neyse şimdi.

0 yorum: