Doğuş Balbay


05-06 sezonunda Galatasaray-Fenerbahçe maçında izlemiştim kendisini ilk. Yanımdaki arkadaşlarla kim olduğunu anlamaya çalışıyorduk bu 89 doğumlu çocuğun. Topa olan hakimiyeti, şutu ve atletizmi Kambala'lı, Mrsiç'li Fener ısınırken göze çarpıyordu. İki sene Fenerbahçe'de oynadı, tüm alt kademe milli takımlarda sorumluluk aldı. Basketbolun anavatanına 2006'da geldi Doğuş, Brewster Academy, New Hampshire'a. SAT skoru ve İngilizce gelişimini tamamladı, zaten orada olan basketbol yeteneklerini de ekleyerek University of Texas'a transfer oldu. UT ülkenin en prestijli okullarından birisi, basketbol programı da gayet iyi. Freshman sezonunda pek şans bulamamasına rağmen bu sezonun ortalarına doğru ilk 5'teki pozisyonuna yerleşti. Bu yazıyı yazmama neden olan olay ise şu anda ESPN'deki Texas-Oklahoma maçı. Doğuş ortalığı yıkıyor. Sahadaki general gibi. Texas bu sene rankinglerde yok bile, 2 numaralı Oklahoma karşısında 8 dakika kala üç sayı öndeler. Doğuş için Dick Vitale:

"Son zamanlarda gördüğüm en hızlı, en yetenekli, en tecrübeli guardlardan birisi. Dış şutunu da makul bir seviyeye getirdiği zaman diyebilirim ki 2011 NBA Draftında ilk 10 sıradan seçilecek bir Türk var ve o Doğuş Balbay."

Vitale kolej basketbolunun Murat Murathanoğlu, Kaan Kural, Murat Kosova'sıdır. Dediklerinin yüzde 95'i çıkar. Devamlı Atsür'le kıyaslıyorlar, Atsür'ün menajerinin nasıl ibnelik yaptığı, aklını çeldiği, aslında nasıl bir PG olabileceği vs... Doğuş'tan beklentiler çok, Türkiye'de olmaması en büyük artısı. 2011 Haziran'da MSG'de görmek dileğiyle.

3 yorum:

miracsaral dedi ki...

Doğuş'un şu anki menejeri kim ki acaba? Muhtemel amerikalıdır ama..

Yoksa Ahmet Bulut falan mı, şapkalı menajer..:)

Haketo Zaman dedi ki...

Bilmiyorum ki usta. Murathanoğlu çıkarsa şaşırmam ama.

zx dedi ki...

FR senesinde oynamak icin cok fazla sans bulamadi degil de gecirmis oldugu bir diz operasyonu ve bazi sebeplerden dolayi ancak bu sezon sahaya cikabildi.