Taviz

Rap özünde muhalif bir müzik türüdür, malumunuz. Türkiye'de de doğru düzgün yapanı az. Ve bu kişiler bir de popülerleştikçe, bir şekilde bazı şeyler için taviz veriyorlar. Bir kere taviz gelince de, çoğu zaman devamı gelir. Önemli olan ilkini yapmamak, duruşa sahip olmak. Yapılan arabesk değil, rap.

Ceza ilk olarak Rocco reklamlarına çıktı, büyük tepkiler aldı kimilerinden. Onu sevmeyenlere büyük malzeme oldu bu, ona atılan diss'lerde kullanıldı bu olay. "Hadi para içindir" diye mazur gördük.
Yıllar geçti, zamanında üstüne şarkı yazıp eleştirdiği "popstar" akımına kendisi de dahil oldu, alet oldu. Tuttu "Rapstar" diye bir yarışmada jüri oldu, kendi tayfasıyla beraber. Hoşa gitmedi tabii.
Bu son haber de olayın bokunun çıktığına delalet artık. Ceza'nın zaten "Adanalı" dizisi sayesinde bayağı bir tanınan/bilinen Fark var isimli şarkısının sözleri seçim çalışmalarında kullanılacakmış, menajerinden izin alınmış. Şarkının kullanılmasına ise Ceza izin vermemiş-bir zahmet.

Şu linkten haberi genişçe okuyabilirsiniz. Yani ne bileyim, rap'i yaymak, insanlara sevdirmek istiyor Ceza ama, dursa birazcık ha?
Evet belki şarkıya izin vermemiş ama, insanlar ona dikkat etmeyecek ki, o iki alakasız kavramı bir arada duydular mı yeter. Bir de bugün haberlerde verilir bangır bangır. Milletin aklına zıtlık düşecek, bu bile yeter yani. Ne gerek var ki böyle şeylere. Zaten bütün memleket rapçi oldu anasını satıyım, bir kısmı da olmasın be Ceza, sevmesin onlar da. Of.

0 yorum: