Cevap 1


Bizim blogun sevdiğim taraflarından biri, blogun 2 yazarının sık sık bir olaya veya olguya zıt taraflardan bakıp, ikisinin de görüşlerini burada sunması ve tartışması. Bugün de 2 konuda bunu göreceksiniz sevgili Lappap'lar.

2 gündür sevgili arkadaşım Hüso, Wade hakkında yazılar yazıyor. Geç bile kaldı pezevenk. Wade'le ilgili yazdıklarının hemen hepsine ben de katılıyorum. Yani bu sezon, Nba'de böyle bir kişisel performans yok. O gün Cavs maçında Kaan abi'nin dediği gibi, belki Nba tarihinde hiçbir takım, bir oyuncuya bu kadar bağımlı değildi. 01 Philly ve 07 Cavs'tan çok daha fazla bu sanki.

Hüseyin hiç kusura bakmasın ama, bu ödül, yani Mvp, bu sezon Wade'e verilmez. Niye-neden diye saymaya başlamayacağım, çünkü kendisi de çok iyi biliyor niye olmayacağını. 05 ve 06'da Kobe'ye (hatta 07'de!) niye verilmediyse, aynı sebepten de ona verilmeyecek bu sezon. Keşke verilse! Ben de "normal şartlarda" Wade'e verilmesi taraftarıyım. Ama bu ödül bizim klasik algıladığımız şekilde verilmiyor. Belli bir takım başarısı gerekiyor. Yoksa Mvp yerine babayı alıyorsunuz.

Miami'nin vaziyet ise belli. Bu durumda Mvp'nin 2 adayı kalıyor. Paul'lu Hornets desen, Miami'nin bir benzeri. Çıkar Paul'ü, küme düşer(!). Ya Kobe olacak Mvp, ya da Kral efendi. Geçen yıl da Kobe'ye verilip onun gönlü yapıldığı için, ve de artık sırası geldiği için, büyük ihtimalle James alacak (böyle yazınca da garip oldu, adama hep babamızın oğlu gibi "Lebron" diyoruz anasını satıyım). Burda "bence" durumu olmadığını söyleyeyim, bizde o kelime yasak. Biz sadece "olanı" anlamaya çalışırız. Diğer ihtimallerden biri de olabilir tutup, biliyorsunuz.

Bu gece ne yaptığını da biliyorum, bokunu çıkardı. Daha da yapacak. Ama maalesef, çok zor Mvp olması. Keşke olsa.