Ceyar


J.R. Smith denen bu zenci, Nba'deki en sevdiğim oyunculardan biridir. Bir de şu yeteneğini, daha genele yaysa, daha çok seveceğiz de, neyse.
Geçen Tv'de Kings'e 45 attığını görünce heyecan yaptım. Ayrıntıya ulaşma şansı da yok o vakit daha, kaldı öyle. Az önce aklıma geldi, göz attım.

13/22 şut, 11/18 üçlük. Tam 45 sayı. Hem de sadece 29 dk 31 saniyede. Smith böylece hem sezon, hem de kariyer sayı rekorunu kırmış oldu. Önceki rekor gecesini izleyen biri olarak, bu maçı izleyememiş olmak, beni ne kadar üzdü bilemezsiniz.
Ceyar ayrıca o gün, kulübün ve kariyerinin üçlük rekorlarını da kırmış oldu. Bir de Nuggets tarihinin benchten gelip en çok sayı atan oyuncusu ünvanını da kazanmış.

Eğer bu deli gününde bir üçlük daha soksaydı Ceyar, Nba tarihinde bir maçta ulaşılan en fazla üçlük isabetine ortak olacaktı. Rekor sahipleri de bilindiği gibi, Kobe ve Donyell Marshall. Eminim yine manyak bir gününde kırabilir bu rekoru Smith. O patlayıcılık fazlasıyla var çünkü. O yüzden bu kadar üstünde duruyoruz ya zaten. Yoksa zamanında Anthony Johnson da 40 attı, nedir ki.

0 yorum: