Manzara-ül Pıleyof


Hüseyin bana arapası uzatmış, ben de hemen yetişeyim. Nihayet regular siizını tamamladık. Sıralamalar belli oldu, "rekorlar kırılamadı", falan fişman. Şu yukardaki dalga motorunu alabilecek en fazla 5 takım var. Tabii varoluşsal sürprizler olmazsa.

Batı:

Lakers-Utah:

Bu seriyle ilgili en çok üzüldüğüm nokta, Utah'ın şu kadroyu oluşturduğundan beri, maalesef neredeyse hiçbir zaman potansiyelini sahaya yansıtamamış olması. Bir tek 07 Batı finali var işte, o da arkası gelmediği için, çok ciddiye alınmamalı. Ve bu sezon da, bir mucize olmazsa ilk turda elenecekler. Lakers Bynum ile gerçekten çok farklı oluyor. Final kaybeden takımın motivasyonu her zaman daha farklıdır. Bu kez daha ciddi ve temkinli olacak Lakers. Utah'ın 1 maç kazanacağını düşünüyorum en fazla.

Denver-New Orleans:
Iverson-Billups takasının orta vadedeki sonucudur bu seri, daha doğrusu Denver'ın 2. sıradan pıleyof yapması. Düzen başka şey tabii. Maalesef New Orleans da ligdeki "şu adamı çıkarsan 20 galibiyet alamazlar" türü takımlardan. Herkes Paul'ün eline bakıyor. O varsa varlar, yoksa yok. West şebeleği de Play-off'ları iyi oynuyor, bakalım artık. Hornets'in şansını az görmekle birlikte, muhtemel Paul-West azgınlığıyla seriyi alabileceklerini de ekliyorum. Hele bir de ekstra Peja katkısı filan gelebilirse... Bir de;Denver uzunlarına dikkat.

Spurs-Dallas:
2 gün önce Play-off yapamayacak olan Mavs, utanmadan bir de 6'ya yükseldi. 3. olmak ve saha avantajı bizim açımızdan iyi ama, ben 4 veya 5 olup da, şu Portland veletleriyle karşılaşmayı tercih ederdim. Olmadı. Hem de 3 olmanın, 2. turda Lakers'a toslamamak gibi bir edventıcı var. Bu sene daha da aşağı inmiş olabilirler ama, bu adamların kadrosu aynı hala, ve de Barea gibi ne zaman ne bok yiyeceği belli olmayan bir adamları var. Benim Nba'de gördüğüm en "underrated" adamlardan olan Bass de cabası. Yani çekiniyorum, evet. 05-06'daki kadar olmasa da, çekişmeli geçeceği kesin. Bazı salakların yorumlarını okuyorum şurda burda, yok efendim yine 2 sıkıcı takımın eşleşmesiymiş de bilmem ne. Dün Warriors-Suns maçı vardı annem, yerleri değiştirelim istersen? Bol sayı görürsün ama, basketbol göremezsin. İşte Nba'de, daha doğrusu basketbol'daki "Phoenix devrimi"nin olumsuz sonuçlarından biri bu:Herkes hızlı, bol skorlu oyun istiyor. Sıkı oyun, savunma, düzen kimsenin sikinde değil. Yeni nesilin süperstar deliliklerinden sonra, bir karakteristik özelliği de bu. Ha bir de, hepsi aptal.
4-3'lük bir sonuç kimseyi şaşırtmaz. Ben, bizim takımın şu Gsvari son dakikalarda maç uzatma ve sonra alma, veya maçı son saniyede alma huylarını hesaba katarak, avantajlı olduğumuzu düşünüyorum. Aha dün bile, yine son saniye üçlüğü, bu kez Mason atmadı ama, asisti verdi. Hop, uzatma. Uzatmada aldılar maçı, ve sonuç:3.lük. 4-2 gibi bir şeyler olur sanırım.

Blazers-Rockets:
Son 43 sezondur, 4-5 hep Jazz ve Rockets olduğu ve her sezon da Rockets elendiği için, bu manzaraya üzüldüm. Bir Nba klasiği daha bitti. Ama bu eşleşmenin hayırlı bir tarafı var;Rockets sonunda tur geçecek!! Ama bu kez de olmuyor. Niye mi? Çünkü cünüplerin cünübü T-Mac yok.
Bu da demek oluyor ki, Houston'ın "makus talihi" düzelecek ama, McGrady'nin kariyeri diplerden kurtulamayacak.
Çok garip ama hakikaten T-Mac'siz daha iyi gibi Houston. Wafer bile yontuldu abi, daha ne. Lowry filan hafiften. Tabii Yao'nun daha fazla sorumluluk alması gerekecek. Roy Kobe, Rudy de Ray olmazsa, zor bu seri Portland için.
Ulan aklıma LaMarcus geldi. Bu arkadaş beni şut atan uzundan tiksindirdi ulan, ne menem adammışsın.


Doğu:

Cavs-Pistons:
Öncelikle altta da belirttiğim gibi, Cavs denen şabalak topluluğunun, iç saha galibiyet rekorunu kıramamasından son derece memnunum. Bu salakların bir yerde tokatlanıp adam edilmesi gerekiyor ama, kim, hangi seviyede yapar, bilinmez. Tabii ki vaziyetlere bakınca, Pistons'ın şansı az. Ama avantajları da yok değil. Unutmamalıyız ki, bu takım bundan önceki 6 sezon üstüste Doğu finali oynadı. Bu, amiyane tabirle "boru değil". Iverson olsaydı, onun patlayıcılığı ile, belki şansları daha fazla olurdu. Süpürmesi bile çok sürpriz olmaz Cavs'in, ama Pistons'ın, mesela 4-3 veya 4-2 ile seriyi alması da, Warriors'ın zamanında Mavs'i elemesinden daha şaşırtıcı olmaz. Ha bir de;Will Bynum'a dikkat.

Ha bir de, Batug.com'daki son P. Rankings'de Cavs için, "şu kadrodan Lebron'u çıkarsanız, kalanlarıarın bir sezonda 30 galibiyet alacağına iddiaya girer miydiniz?" demiş Onur Tirkeş. Hani yukarda Hornets için söyledim ya, "şu adamı çıkarsan 20 galibiyet alamazlar" takımları diye, evet Cavs de öyle hala biraz ama, e zaten bu sezon böyle iyi olmalarının sebebi de, o kimlikten olabildiğince sıyrılıp, daha çok oyuncunun takımda söz sahibi olması değil mi-yani Mo, West ve diğerleri-? Yani Lebron'u çıkar, durum daha kötü olur ama, 30 kadar az da değil. Yani Miami öyle, hatta daha beter. Ama Cavs, hayır.

Boston-Bulls:
Öncelikle haber merkezimize az önce ulaşan bir haberi size aktarmak istiyorum, KG bütün play-off'ları kaçırabilirmiş. Bu ihtimal gerçekleşirse, Boston en fazla Doğu finaline gider, orada da Cavs'e elenir gelir. Bu çok kötü oldu tabii onlar için. Ama bu turu geçmeleri için herhangi bir problem yok. Bulls'un o ne yapacağı belirsiz delişmenliğiyle 1-2 maç kaybedeceklerdir, ama genele bakınca pek sorun yok. Bulls da böyle bir sezonda çok bile gelmiş olacak. Ayrıca Rose da, ilk pıleyof tecrübesini yaşayacak. Zorlu ortamda nasıl oynayacak, gelişimi açısından möhüm.

Magic-Sixers:
Hidayet ufaktan sakattı ama, Play-off'ta problem yok sanırım. Magic için olay belli. Şut girerse başarı, girmezse yok. Stan Van Gundy garibim de kenardan sanki böyle ince ince sistem kurar gibi deliriyor. Sempatik filan ama, bazen gerçekten "yazık" diyoruz adama. Howard zaten kendi halinde... Sixers'ın bu turu geçecek kadar direnç göstermesi zor tabii. Keşke biraz daha hızlı oynasalar, atletik elemanlar var. Bench de iyi, genç. Ama ara-sıra öyleler.
Böyle takımları hiç sevmiyorum, Hido'nun olması da pek bi' şeyi değitirmiyor. Düzen yok bir halt yok, oyun kurucun yok, süper-yıldızım dediğin adama top inmez, inerse bir şey yapamaz. Yazdık zamanında çokça işte. Abartı gibi olabilir ama, hakikaten, bunlar şampiyon olsa, kaale almam lan.
Keşke direnseler de, eleseler şu Magic'i. Hadi oğlum Iguo.

Hawks-Heat:
Çok feci çok. Bu yazıda çok değindiğimiz "şu adamı çıkarsan 20 galibiyet alamazlar" takımlarının şahı olan Heat, istikrara ulaşan Hawks ile didişecek. Ne kadar Wade, o kadar Heat. Ayrıca önemli olabilecekler de, (kafası eserse) Jermaine ve Cook. Seriyi 40 sayı ort. ile bitirebilir Wade, hiç şaşırmam.
Hawks'a gelince, Josh Smith sanki az daha etkili olmalı, son dönemde düşüşte, hatta son 1-2 sezondur. Bir de Murray adamının dengesizliği, Hawks'ın işine yarayabilir. Önceki serilerin aksine, bu seri hakkında tam bir tahminim yok. "Ortada" diyorum.

2 yorum:

Haketo Zaman dedi ki...

vereceksn abi tahmin, oyle kacmak yok!

heat adamı ...

L dedi ki...

vermem dedim!