Şairistan

"Şiir yayımlatma konusunda ürkeğim artık. Ödül kazanan ilk kitabım çıktığında yirmi bir yaşındaydım, şimdi olsa hayatta cesaret edemem. Çünkü şiir, öğrendikçe zorlaşan tek sanat...Hatta bazen ateşle imtihan.

Hiç şiir okumadıysanız, yazdığınız her dize gözünüze başyapıt gibi görünür. Ama antolojiden haberiniz varsa şöyle düşünürsünüz: “Aynı sözün çok daha güzelini elli yıl önce Cemal Süreya söylemiş. Ben susayım şimdi...”

“Yurdumun Şairleri” köşesine şiir yağdıranlar bir kez İsmet Özel okusalar, herhalde bir daha kolay kolay kalem almazlar ellerine. "

Tuna Kiremitçi

2 yorum:

miracsaral dedi ki...

Şiir yazma konusunda malesef halkımız fazla ettirgen, boşuna dememişler zaten "Her dört Türk'ün beşi şiir yazar, hiçbiri şiir okumaz" şeklinde.

Tuna bence iyi ya da kötü farketmez 'has' bir yazardır, severim.

Biz bakalım ilk ödülümüzü kaç yaşımızda alacağız. Eylül'e kadar birşeyler almalıyım, yoksa ibre 22'ye vurunca Tuna'dan geri kalırız.

L dedi ki...

abi şiir kitaplarının satış rakamlarını öğrensen, götün düşer. hani zaten okumuyor siktiğim halkı, şiir sever sözde, bari onu azıck okusa dersin. yok.

tuna iyi ve samimidir de, bir şekilde çok magazine malzeme oldu ve çok dile düştü. o kötü bayağı. yani en basiti, onu tanımayan biri ekşi'ye girip bilgi edineyim dese, sonuç belli.

eylül'e kadar bir şeyler almalıyım derken?