Play-off İlk Tur Tahminleri

Bol sürprizli, ancak sonunda yine beklenen takımların final oynayacağı bir sene gibi görünüyor. Son günde gelen değişikliklerden sonraki eşleşmeler sürprizleri daha da bir ön plana çıkardı. Eşleşme eşleşme gidelim:

Doğu:

Cleveland Cavs- Detroit Pistons (4-1):
Herkesin düşmanı son zamanlarda Cavs. Quicken Loans'ın büyüsü bozuldu bu gece ama sezonun en saçma hamlesini yapıp Billups'ı yollayan Detroit'i AI da ortada bırakınca turu geçememeleri mucize olur. Auburn Hills'in hatrına bir maç alırlar gibi geliyor orada. LeBron'un sazı eline almasına gerek kalmadan biter bu seri.

Boston Celtics- Chicago Bulls (4-2):
Bulls bu sene ne yapacağı belli olmayan takımlar arasında ilk 5'e oynar. Arada bir Gordon çıkıp 40 atıyor, Tyrus'a bakıyorsunuz neredeyse triple-double yapacak, Rose istikrarsız görüntüsünden kurtulursa elit bir delici gard olma yolunda ilerliyor. Eğer Luol Deng de olsaydı kadroda sürpriz adaylarımdan biri olabilirlerdi ancak Keltler de tecrübeyle ilk turu alacaktır diye düşünüyorum. Garnett'in dönmesi takıma iyi etki yapacaktır, en azından savunmada.

Orlando Magic- Philly Sixers (4-0):
Orlando'nun süpüreceğini düşünüyorum. Hido ve Lewis'in playoff başlangıcında ilk 5'teki yerini alması bekleniyor. Sixers'ın sene başından beri NBA'in en overrated takımı olduğunu düşünüyorum. Devamlı bir potansiyeli olan ancak hiçbir gelişme gösteremeyen takım hüviyetindeler. Howard domine edecektir pota altını. Brand'in olmaması da iyice sekte vuruyor Suçlular Şehri'nin kazanma şansına. Banko Orlando.

Atlanta Hawks- Miami Heat (3-4):
"Objektif ol lan ayı!" diyen sesleri duyar gibiyim. İlk turun en eğlenceli serisi olacağı kesin. Normal sezonun sayı kralı Dwyane Wade ve ekibi, JJ ve J-Smith'in sürüklediği Hawks ile karşılaşacak. Son hafta Beasley iyice ön plana çıktı. Bence ilk 5 başlaması takım açısından çok daha yararlı olacak. 28-16 gibi şeyler yapıyor, kolej kariyerindeki gibi. Wade hayvani rakamlar ortaya koyabilir yine. Özellikle içerideki bütün maçlarını alacağını düşünüyorum Heat'in. Atlanta'daki 7. maç sonucu belirler, Heat kazanır.

Batı:

LA Lakers- Utah Jazz (4-1):
Dün gece Lakers bir preview yaptı Jazz'e karşı. Kobe Bryant 16 sayıyla oynadı ancak adamın ne tür pozisyonlardan sayı çıkardığını görünce "diğer adamlar neden sahada?" diyesi geliyor insanın. İnanılmaz bir vücut kontrolü, müthiş bir bilek. Bynum'ın gelmesi Memo'ya üçlük şansı tanıyabilir. Boozer'ın pota altındaki etkinliği de tam burda devreye giriyor. Kalite farkı, 4-1 Lakers.

Denver Nuggets- New Orleans Hornets (2-4):
Sürpriz sayılır mı bilmiyorum ancak 2-7 eşleşmesi olarak bakılınca öyle. Azman rakamları var Paul'un son maçlarda. West de play-offlarda nasıl oynuyor hepimiz biliyoruz önceki yıllardan, özellikle 2008. Denver'ın kadrosu da geniş, iyiler filan ancak bir türlü takım olamıyorlar, maçtan çabuk kopuyorlar. Senelerdir beraber olmanın avantajıyla Hornets.

San Antonio Spurs- Dallas Mavericks (4-2):
Şu dünyadaki en nefret ettiğim iki takım; Fenerbahçe ve Dallas Mavericks. Duncan'ın dizinin durumu serinin kaderini belirleyecek. Bu akşam 20-19-6 gibi iyi istatistikler yaptı Theodoré. Parker'ın deliciliği savunmada Kidd'i yorunca hücumdaki etkinliğini de azaltacaktır. Dirk'in normal rakamlarına ulaşacağını düşünürsek, rol oyuncularının performansları kilit olacak. X faktörü Jason Terry. Manu olsaydı süpürürdü Spurs, şimdi 4-2 alır.

Houston Rockets- Portland Trail Blazers (3-4):
En zevkli ikinci eşleşme olacak diye düşünüyorum. Sonics'in Seattle'dan ayrılmasından sonra "bizim köyün takımı" ünvanını alan Blazers, biraz da Seahawks'ın patronu Paul Allen'ın olmasından dolayı, Pasifik Kuzeybatı'da şu anda en çok sempati duyulan takımların başında geliyor. Genç kadrosuna eklenmiş birkaç tane tecrübeli oyuncu baharatlarıyla bence 7. maçta işi götürecekler.

Benim tahminlerim böyle, Hilmi de yazar zaten bugün, yarın. Playofflar 18'inde başlıyor. Yoruma siz de verin tahminlerinizi, benimkinden iyi çıkarsa ödül yollayayım size. (Oha!)

0 yorum: