150.000


Daha önce Adnan Menderes'in 100.000 kişilik bir stad projesi olduğunu biliyordum. Her nedense evimde 50'li yıllara ait belediye ya da hükümetin yapmış-yapacağı projelerin yer aldığı dev bir kitap var.

Demirel Menderes'ten aldığı bayrağı daha da ileriye taşımaya karar vermiş. İstanbul'a 100.000 kişilik stadın yetmeyeceğini düşünmüş, 150.000 kişilik bir stad projesi yapmış ve 1976 yılında bu konu için bütçe ayırıp stadı yapmaya kesin karar vermiş. Genel mantık oldukça düz, büyük stad yapmak Türk halkını spora teşvik edecekmiş. Ben size söyleyeyim, o stad yapılsaydı bu zamana kadar kalmazdı. 10 yıla yıkarlardı. Ayrıca o stada harcanan para yüzünden Demirel'i belki Cumhurbaşkanı olarak bile göremeyebilirdik. Zaten bunu farketmiş olacaklar ki hiç bulaşmadılar. Ayrıca bu stadı öyle saçma sapan bir yere yapmayı düşünmüşler ki, o zaman oralarda yerleşim dahi yok. Maksimum 10.000 kişiye oynardı.

Her neyse işte bu dev stada Sporun gelişmesi amacı ile aktarılacak paraları, gerçekten sporun ve ilginin gelişmesi için aktarsalarmış daha bir faydalı olurmuş ülkemize. Ama görüyoruz ki onu da yapmamışlar. E o zaman nerede bu 76 bütçesi ?

2 yorum:

ahmetcan_48 dedi ki...

Eee Demirel bu abi. Şeytana pabucunu ters giydirir. 150.000 gene az söylemiş hani biz siyasilerin hamaset ve palavralarını çok duyduk. 500.000 kişilik yeni bir Maracana yapıcam da diyebilrmiş :D

L dedi ki...

imf borcuna gitmiştr amk, nolucak.