Güntekin

Bu ülkede spor basınında toplasan 10 tane adam var. Bunların çoğu Ntv'de malum. Ve en önde gelenlerinden biri de Güntekin Onay. Star'dan ayrılmasıyla Cl maçları onsuz kaldı am, artık Ntv ve Ntvspor'daki maçlarda dinleyebiliyoruz şükür.
Ntvspor.net artık kendi yazarları haricinde, Ntv bünyesindeki spikerlerin de yazılarını yayınlıyor. Çok da güzel yapıyor. Çok önceden Murat Kosova'nın 1-2 yazısı vardı. Bugünlerde Ercan Taner'in Süper Lig'le ilgili analizleri sunuluyor. Son olarak da dün, bu yazıların en önemlisi yayınlandı belki de Yazan Güntekin Onay. Güntekin abi bu yazıda, bizim şakşakçı basının görmek istemediği veya bilmediği birkaç şeyi sıralamış:Chelsea'nin son yıllardaki bazı istatistikleri. Bunları bilen bilir zaten. Bilmeyen de ne kadar çok görüyoruz. Ben o istatistikleri buraya alıyorum. O yazıyı okumayan olur vs. neme lazım.

· Chelsea eylül ayındaki Man Utd maçından bu yana oynadığı 22 Premier Lig maçında sadece 1 kez yenildi.

· Eylül-Mart arasındaki bu süreçte tek yenilgisini 16 Aralık'ta deplasmanda Arsenal karşısında 1-0 ile alan Chelsea'de -dizinden ameliyat olan- Drogba o maçta forma giymedi. Sakat olan Ricardo Carvalho'nun yokluğunda maçın 38'inci dakikasında John Terry de sakatlandı ve yerine Ben Haim girdi.

· Chelsea bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 8 maçta hiç yenilmedi ve sadece 2 gol yedi. (CL'de en az gol yiyen takım). Mavi-Beyazlılar son 6 Şampiyonlar Ligi maçında ise 9 gol atıp hiç gol yemedi.

· Chelsea İngiltere Premier Ligi'nde evi Stamford Bridge'de oynadığı son 77 maçta tek bir yenilgi bile almadı ve rekor kırdı. (2007-08 14 maç ; 2006-07 19 maç ; 2005-06 19 maç ; 2004-05 19 maç ; 2003-04 6 maç)

· Chelsea kendi evinde oynadığı son 120 resmi maçta (Lig+Kupa+Avrupa) sadece 1 yenilgi aldı. (22 Şubat 2006, Chelsea 1 -Barcelona 2 ) Londra takımı o maçın 36'ıncı dakikasında Del Horno'nun atılmasıyla 10 kişi kalmıştı.

· Evinde rekorlar kırarak büyük başarılar elde eden Chelsea ayrıca bu sezon Premier Lig'de deplasmanda en çok maç kazanan ve puan alan takım.

· Chelsea, Avrupa Kupalarında son 5 yılda oynanan tüm maçlar baz alınarak (UEFA kupası dahil) yapılan sıralamaya göre 209 takım arasında şu an 2'nci sırada. 1'inci sırada Milan var. (Neden Milan? Son 5 yılda CL'de 3 kez final, 1 yarı final oynadı) Yani Chelsea çeyrek finale kalan son 8 takım içinde kuraya 1 numaralı seribaşı olarak girdi. Merak edenler için: Liverpool 3'üncü , Barcelona 4'üncü, Arsenal 5'inci, Man Utd 8'inci, Roma 16'ıncı, Schalke 21'inci, Fenerbahçe 46'ıncı sırada.

· Şampiyonlar Ligi'nde son 4 sezonda 3 kez yarı final oynadı.

0 yorum: